Staj SGK girişi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Staj SGK girişi nasıl yapılır?
  2. Okuldan alınan sigorta numarası geçerli mi?
  3. Sigorta girişi için kaç gün gerekli?
  4. Çıraklık sigortası işe başlangıç sayılır mı?
  5. SGK işe başlama tarihi nasıl öğrenilir?
  6. Staj için SGK işe giriş bildirgesi nereden alınır?

Staj SGK girişi nasıl yapılır?

Sigortalı olarak stajyerlik yapmak isteyenlerin girişi 07 çırak veya 19 Stajyer kodu ile girişleri yapılmaktadır. Bunun dışında tamamlayıcı eğitim gören ve stajyerlik yapmak isteyen öğrencilerin sigorta bildirimlerini Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından okul idaresine yapılmaktadır.

Okuldan alınan sigorta numarası geçerli mi?

Cevap: Staj sigortasında kişileri emekli eden uzun vadeli sigorta kollarına (malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına) prim ödenmediğinden, emeklilik açısından sigorta başlangıcı sayılmaz. ... Stajyer, hastalık ve iş kazası yönünden güvenceye alınır. Bu dönemde alınan sigorta sicil numarası, emekli olana kadar kullanılır.

Sigorta girişi için kaç gün gerekli?

8.9.1999 tarihinden önce sigorta girişi olanlar için 3600 gün ve 15 yıllık sigorta süresinin tamamlanmasının ardından emeklilik hakkı kazanabilmektedir. Bu tarihle 30.4.2008 arasında girişi olan kişiler ise 4500 gün ve 60 yaşın yanında 25 yıllık sigorta süresinin tamamlanmasıyla yaş haddinden emekli olabilmektedir.

Çıraklık sigortası işe başlangıç sayılır mı?

Staj sigortasının amacı ise stajyeri iş kazası ve hastalık açısından güvenceye almak. ... Staj döneminde, kişileri emekli eden uzun vadeli sigorta kollarına (malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına) prim yatırılmadığından, staj tarihi emeklilik işlemlerinde sigorta başlangıcı sayılmıyor.

SGK işe başlama tarihi nasıl öğrenilir?

İlk önce E-devlet kapısı sistemine giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra “SGK Hizmet Dökümü” ekranını açmalısınız. Açılan ekranda, işe giriş tarihiniz döküman üzerinde gözükmektedir.

Staj için SGK işe giriş bildirgesi nereden alınır?

SGK İşe Giriş Bildirgeniz www.turkiye.gov.tr(e-devlet) adresinde! Zorunlu yaz stajını yapacak öğrencilerimiz SGK İşe Giriş Bildirgelerini www.turkiye.gov.tr(e-devlet) adresinden 26.06.2020 tarihinden itibaren (Temmuz ayında staja başlayacak öğrenciler) temin edebilirler.