Kordon bağlatma ameliyatı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kordon bağlatma ameliyatı nasıl yapılır?
  2. Geçici kordon bağlatma var mıdır?
  3. Tüpler bağlandıktan sonra ne zaman ilişkiye girilir?
  4. Tüp bağlatma operasyonu kaç dakika sürer?
  5. Tüplerin bağlanması kaç yaşında?
  6. Tüpleri bağlanan kadın hamile kalabilir mi?
  7. Kapalı olan tüpler kendiliğinden açılır mı?
  8. Kadında Tüpler bağlı olduğu halde hamile kalınır mı?
  9. Tüpler bağlandıktan sonra ağrı olur mu?

Kordon bağlatma ameliyatı nasıl yapılır?

Tüp ligasyonu bağlanması tüplerle rahim arasında olan bağlantının kesilmesidir. Ameliyat laparoskopik olarak gerçekleştirilir. Eğer bir doğum olmuşsa rahim göbek hizasında olduğu için göbek deliğinden ufak bir kesiyle girilerek tüpler bağlanır. Kişi sezaryen olmuşsa son sezaryen sonrası tüpler bağlanabilir.

Geçici kordon bağlatma var mıdır?

Tüplerin geri açılması mümkün müdür? Evet laparoskopik olarak kapalı cerrahi ile veya da açık olarak mikrocerrahi ile tüpler tekrardan geri açılabilir.

Tüpler bağlandıktan sonra ne zaman ilişkiye girilir?

Kadınların çoğu 6 haftalık aradan sonra ilişkiye tekrar başlamayı uygun görürler. Bir kısmı ise daha kısa süre içinde kendilerini hazır hisseder hissetmez cinsel yaşamlarına kaldıkları yerden devam ederler. Ancak tıbbi öneri genellikle doğum sonrası ilk cinsel ilişki için 6 hafta beklenmesi yönünde olmaktadır.

Tüp bağlatma operasyonu kaç dakika sürer?

Laparoskopik ameliyat ile karın ve göbek bölgesinde açılan küçük deliklerden girilerek kamera ve gerekli aletlerle yapılabilir. Operasyon yaklaşık 15-20 dakika kadar sürer. Bu yöntemle kesi olmayacağı için iyileşme genelde daha kolaydır, ağrı daha azdır ve durumların çoğunda hastanede yatış gerekli değildir.

Tüplerin bağlanması kaç yaşında?

Tüp bağlatma işlemi için belirli bir yaş sınırı olmamakla beraber geri dönüşümü olmayan bir işlemdir. Bu nedenle ortalama 35 yaş üstü ve kesinlikle bir daha çocuk sahip olmak istemeyen çiftler için önerilen bir yöntemdir.

Tüpleri bağlanan kadın hamile kalabilir mi?

Bebek sahibi olmak istemeyen kadınların en çok tercih ettiği yöntemlerden biri tüp bağlatma işlemi. Doğum kontrolü amacıyla ameliyatla tüplerini bağlatan kadınlar, mikro cerrahi yöntemiyle tekrar bebek sahibi olabiliyor.

Kapalı olan tüpler kendiliğinden açılır mı?

Tıkalı Tüpler Kendiliğinden Açılır Mı? Enfeksiyona bağlı olan tüplerin ilaç tedavisi ile açılması mümkündür. Bunun mümkün olabilmesi için tüplerin ne kadar büyük hasara uğradığıyla alakalıdır. Eğer çok büyük hasar meydana gelmediyse tüpler ilaçlar ile açılabilir.

Kadında Tüpler bağlı olduğu halde hamile kalınır mı?

Eskiden, tüplerini bağlatan kadınların, tekrar hamile kalmak istediklerinde tüp bebekten başka şansları yoktu, artık tüp bebeğe gerek kalmadan bu durumdaki kadınlar bebek sahibi olabiliyor. Eğer ayrı olan tüpler birleştirilebilirse tüp bebeğe gerek kalmadan normal yollardan hamile kalınabiliyor.

Tüpler bağlandıktan sonra ağrı olur mu?

Bu noktada seçimin kadın tarafından yapılması ve tüplerin bağlanması işlemine kadının onay vermiş olması oldukça önemlidir. Operasyon kesi açılmadan yapılmaktadır. Bu nedenle takip eden süre içinde enfeksiyon riski ya da şikayeti oluşmayacaktır. Operasyonun ardından ağrı ve sızılar beklenmedik etkiler değildir.