Abdal Musa nın mezarı nerede?

İçindekiler:

  1. Abdal Musa nın mezarı nerede?
  2. Abdal Musa kimdir özellikleri?
  3. Abdal Musa erkanı nedir kısaca?
  4. Abdal Musa ne zaman?
  5. Yılın ilk Cemi nedir?
  6. Kaygusuz Abdal kimdir hayatı?
  7. Alevilerde yılın ilk Cemi nedir?
  8. Dardan indirme cemi ne zaman yapılır?
  9. Abdallar Türk müdür?
  10. Abdal Musa kaçıncı yüzyıl?

Abdal Musa nın mezarı nerede?

Şair, düşünür, Horasan ereni Abdal Musa Sultan'ın keramet ve erdemleri yedi yüzyıldan bu yana dillerde söylenir durur. Antalya, Elmalı ilçesine bağlı Tekke köyündeki türbesi, 14. yy.'da Selçuklu mimarisi örneğinde yapılmıştır.

Abdal Musa kimdir özellikleri?

Anadolu'nun ünlü erenlerinden ve ermişlerinden olan Abdal Musa Sultan, aynı zamanda ünlü bir ozan ve düşünürdür. Aslen Horasan'lıdır. Azerbaycan'ın Hoy kasabasına gelmiş ve bir süre orada yaşamış olduğundan, "Hoylu'' olarak tanınmıştır. Hacı Bektaş Veli'nin amcası Haydar Ata'nın oğlu, Hasan Gazi'nin oğludur.

Abdal Musa erkanı nedir kısaca?

İkrar, Abdal Musa erkanına girmek için bir söz verme, yemin etme, bu tarikatın emir ve nehilerine uymak, kendini maddi manevi eğitmek, kendini daha ziyade o tarikatın emirlerine adapte etmektir. Kötü alıĢkanlıklardan uzak olmaktır.

Abdal Musa ne zaman?

İlk kez 1983 yılında başlayan Abdal Musa Şenlikleri her yıl Haziran ayının son günlerinde Antalya 'nın Elmalı İlçesinde bulunan Tekke Köyündeki Abdal Musa Türbesinde gerçekleştirilmektedir.

Yılın ilk Cemi nedir?

İlk cem ritüeli Abdal Musa cemi/Birlik cemidir. Daha sonra diğer cemlerle ritüellere devam edilir.) Abdal Musa cemi/ Birlik cemi yılda birkez kış başlangıcında yani ekim-kasım ayı içerisinde yapılır ve yıllık cem ritüellerine bu cem ile başlanmış olunur.

Kaygusuz Abdal kimdir hayatı?

Kaygusuz Abdal, Alevi- Bektaşi geleneğinin temsilcisi ve kurucusu olarak bilinen ünlü halk şairidir. Doğum yılı kesin olmamakla birlikte 14.yy'ın ikinci yarısında 1341-1342 yılları civarında doğduğu tahmin edilmektedir. Kaygusuz Abdal'ın asıl adı Alâyî Gaybî veya Alâeddin Gaybî'dir.

Alevilerde yılın ilk Cemi nedir?

İlk cem ritüeli Abdal Musa cemi/Birlik cemidir. Daha sonra diğer cemlerle ritüellere devam edilir.) Abdal Musa cemi/ Birlik cemi yılda birkez kış başlangıcında yani ekim-kasım ayı içerisinde yapılır ve yıllık cem ritüellerine bu cem ile başlanmış olunur.

Dardan indirme cemi ne zaman yapılır?

Doğrusu 40 gün sonra yapılmasıdır. Cem de kurbanı olanın sorgusuna kadar aynı yapılır, dar dan indirme buradan başlar.

Abdallar Türk müdür?

Bir Oğuz-Türkmen yani Türk topluluğu olan Abdallar, Dede Korkut, kopuz geleneğinin Anadolu'daki temsilcileridirler.

Abdal Musa kaçıncı yüzyıl?

Abdal Musa Sultan, Horasan Erenlerinden ve Hz. Peygamber soyundandır. 14. yy. da yaşadığı ve Osmanlıların Bursa'yı fethi yıllarında Orhan Bey'in askerleriyle savaşlara katıldığı ve büyük yararlıklar gösterdiği tarihi kaynaklarda yazılıdır. Hacı Bektaş Veli'nin önde gelen halifelerindendir.