Polis özel harekat nasıl olunur yaş sınırı?

İçindekiler:

  1. Polis özel harekat nasıl olunur yaş sınırı?
  2. Özel Harekat a nasıl girilir?
  3. PÖH olmak için ne gerekli?
  4. Özel harekat olmak için kaç yaşında olunur?
  5. Pomem parkur kaç saniye 2019 erkek?
  6. PÖH olmak için ne yapmak lazım?

Polis özel harekat nasıl olunur yaş sınırı?

2022 yılı için Polis Akademisi'ne bağlı POMEM Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere askerliğini yapmış ve 28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından öğrenci adayı alınmaktadır. Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılmaktadır.

Özel Harekat a nasıl girilir?

Lise mezunu olan kişilerin, PÖH olmak için öncelikle Yüksek Öğretim Sınavı'na girmeleri gerekir. Bu sınavdan yeterli puanı alan kişiler, Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Yüksekokulu sınavlarına başvuru yapabilir. Başvurusu olumlu sonuçlanan adaylar fiziki yeterlilik ve mülakat sınavına tabi tutulur.

PÖH olmak için ne gerekli?

Özel Harekat Polisi Olma Şartları Nelerdir?
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • 28 yaşından gün almamış olmak.
  • Herhangi bir siyasi partiye üye olmamak.
  • Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak.
  • Alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı ile ilgili tedavi görmüyor olmak.
  • Daha önce polislikten atılmamış olmak.

Özel harekat olmak için kaç yaşında olunur?

Bu şarta göre adayların 28 yaşından gün almamış olması gerekmektedir. Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve silah taşıma engelinin de bulunmaması gerekmektedir. PÖH olmak isteyen adaylar evliyse hem kendinin hem de eşinin adli sicili incelenmektedir.

Pomem parkur kaç saniye 2019 erkek?

Adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların 50 saniyede tamamlamaları gerekmektedir. Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar, 42 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar.

PÖH olmak için ne yapmak lazım?

Polis Özel Harekat (PÖH) olmanın 3 farklı yöntemi bulunuyor. Bunlardan ilki MYO öğrencisi olmak ve henüz öğrenci iken özel harekat polisi olmayı tercih etmesi gerekiyor. İkinci yöntem de ise polislik görevini süren ve gerekli şartları taşıyan adaylar gönüllü olarak başvuruda bulunarak PÖH olabiliyor.