Ardışık tek sayıların toplamı nasıl bulunur?

İçindekiler:

  1. Ardışık tek sayıların toplamı nasıl bulunur?
  2. Üslü sayıların toplamı nasıl bulunur?
  3. Terim toplamı nasıl bulunur?
  4. Ardışık çift sayılar toplamı nasıl bulunur?
  5. Ardışık sayıların toplamı formülünü kim buldu?

Ardışık tek sayıların toplamı nasıl bulunur?

Örneğin (1 + 3 + 5…n) şeklinde ele alınan tek sayılar toplama, 'n x (n + 1) / 2 formülü üzerinde çözüme kavuşmaktadır. Yukarıda verilen formül içerisinde, 'n' sayısı tek sayıların toplamını göstermektedir.

Üslü sayıların toplamı nasıl bulunur?

Matematiksel tümevarımda üslü sayılarda bir toplama ilkesidir. Daha önce bilinen 1+r+r²+r³+······+rn-1=(1-rn)/(1-r) formulü ile tüm terimleri pozitif, tabanı aynı olan ve bu yapıdaki üslü sayıların toplamı bulunabiliyordu.

Terim toplamı nasıl bulunur?

terimler toplamı
  1. [(ilk terim + son terim)/2]*terim sayisi formulu ile bulunan toplamdir. terim sayisi= [(son terim - ilk terim)/artis miktari]+1 oldugundan formulde terim sayisi gordugumuz yere yere yazarsak. ...
  2. n tek sayi olmak uzere n tane ardisik pozitif tam sayinin toplami, ortadaki sayi ile n ile carpilarak bulunur.
BE

Ardışık çift sayılar toplamı nasıl bulunur?

Ardışık Çift Sayıların Toplamı Formülü Nedir, Nasıl Bulunur? Ardışık çift sayıların toplam formülü hesaplamak için toplamı verilen sayıların en küçük doğal sayı olan 2 sayısından başlayarak 2, 4, 6, 8 şeklinde devam edip ilerlemesi gerekmektedir. 2+4+6+8+......+2n = n.(n+1) formülü ile hesaplanır.

Ardışık sayıların toplamı formülünü kim buldu?

Ünlü matematikçi Karl Friedrich Gauss'un yöntemi. Sorulan soruda 1'den 10'a kadar olan ardışık sayıların toplamı sorulduğu için Gauss'un yöntemi ile sonuç kolaylıkla hesaplanabilir.