Muayene gecikme cezası nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Muayene gecikme cezası nasıl hesaplanır?
  2. Tüvtürk muayene affı ne zamana kadar?
  3. Muayene gecikme ucreti ne kadar?
  4. Araç muayenesi geçince cezası ne kadar?

Muayene gecikme cezası nasıl hesaplanır?

Muayene süresi geçen araçlardan muayene geçerlilik tarihinden itibaren gecikme bedeli alınmakta olduğunu önemle hatırlatmak isteriz. Gecikme bedeli muayene süresi geçirilen her ay için muayene ücretinin %5'i olup, bu tutarlar Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı'na aktarılmaktadır.

Tüvtürk muayene affı ne zamana kadar?

31 Aralık 2021'e kadar geçerli yeni düzenlemenin tüm araç tipleri için geçerli olduğunu açıklayan TÜVTÜRK, gecikme süreleri için de bir sınır olmadığını duyurdu. Buna göre, düzenlemeden muayenesi 1 ay geciken araçlar gibi 5 veya 10 yıldır muayeneye gelmeyen araçlar da faydalanabiliyor.

Muayene gecikme ucreti ne kadar?

Muayene süresi geçen (TÜVTÜRK gecikme) araçlardan, muayene geçerlilik tarihlerinden itibaren gecikme bedeli alınmaktadır. Gecikme bedeli muayene süresi geçirilen her 1 ay için muayene ücretinin %5'i şeklinde hesaplanmaktadır. Bu tutarlar Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı'na aktarılır.

Araç muayenesi geçince cezası ne kadar?

Araç muayene süresi geçtiği zaman, muayene süresinin geçerlilik tarihinin bittiği gün baz alınarak bir gecikme cezası uygulanır. Muayene tarihinin geciktirildiği her ay, muayene ücretinin %5'i kadar ceza ödenmektedir.