Boraks bor mu?

İçindekiler:

  1. Boraks bor mu?
  2. Boraks nasıl çözülür?
  3. Boraks kremi nasıl yapılır?
  4. Evde vücut nemlendiricisi nasıl yapılır?
  5. Evde kolay krem nasıl yapılır?
  6. Organik Krem Nasıl Yapılır?
  7. Evde gece kremi nasıl yapılır?
  8. Vazelin krem nasıl yapılır?

Boraks bor mu?

Boraks borik asit ve sodyum tuzu karışımıdır. Boraks çözeltisi nin PH-Değeri 9-10 yani çok güçlü bir alkalidir. Borak % 11,3 ve borik aist % 17,5 oranında bor içerir. Borik asit eskiden konserve maddesi olarak kullanılmış ve hatta çok yoğun kullanılmıştır.

Boraks nasıl çözülür?

Boraks Nedir?

  1. Bor, sodyum, oksijen mineralleri ve suyun bir araya gelerek oluşturduğu kimyasal bir madde olan boraks, beyaz renkli, kristal yapıda ve toz formundadır.
  2. 75 derece sıcaklıkta eriyen boraks tozu alkolde çözünmez.
  3. Erime durumunda iken suyunu kaybetmeye başlar ve yaklaşık 200 derecede kaynar.

Boraks kremi nasıl yapılır?

Boraks sivilceleri tedavi edebilir. Bir çay kaşığı boraks tozunu, 1 çay kaşığı gliserin, 1 su bardağı damıtılmış su ve 1/2 çay kaşığı kafur losyonu ile karıştırarak bir macun elde edin. Bu macunu sorunlu bölgelere uygulayın. Kuruyuncaya kadar maskeyi tutun ve sonra yüzünüzü ılık suyla durulayın.

Evde vücut nemlendiricisi nasıl yapılır?

Yapılışı: 100 gr Shea yağı, mango yağı veya kako yağını benmari usulü eritin. Ocaktan alınca içine 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 10 damla tatlı badem yağı, 10 damla jojoba yağı ve kokusunu sevdiğiniz herhangi bir esans yağdan 10 damla ekleyin. İyice karıştırıp soğumaya bırakın.

Evde kolay krem nasıl yapılır?

Bir tencerenin içine su koyun ve su dolu tencereye cam kase yerleştirin. Cam kaseye, portakal suyu, kakao yağı, E vitamini yağı ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Malzemeler eriyinceye kadar ocakta bu malzemeleri kaynatın. Kaynamanın ardından ocaktan alın ve dilediğiniz kaba hazırladığınız kremi dökün.

Organik Krem Nasıl Yapılır?

  1. Uygun büyüklükte tabak seçin ve vazelini tabak içerisinde benmari usulü eritin.
  2. Eriyen vazelin içerisine önce gliserin ve limon suyunu daha sonra zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın.
  3. Hazırladığınız karışımı krem olarak saklayacağınız kutuya boşaltın ve buzdolabına koyup birkaç saat kadar donmaya bırakın.

Evde gece kremi nasıl yapılır?

Süt, zeytinyağı ve aloe vera jelini homojen bir macun elde edene kadar karıştırın. Yüzünüzü ve boynunuzu yumuşak bir sabun ve ılık suyla yıkayın. Kremi yüzünüze uygulayın ve maske tamamen emilene kadar birkaç dakika boyunca dairesel hareketlerle masaj yapın.

Vazelin krem nasıl yapılır?

Ev yapımı vazelin hazırlamanın aşamaları; Çelik tencereye 1 yemek kaşığı balmumunu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını, 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını ekleyin. Buharlaşıp eriyene kadar ocakta bekletin, ardından karıştırın. Soğutmadan önce gül yağını ekleyin. Soğuma bitene kadar karıştırın.