Başbuğ ne anlama geliyor?

İçindekiler:

  1. Başbuğ ne anlama geliyor?
  2. Yeni yetme ne demek TDK?
  3. Dul TDK ne demek?
  4. Sarı Başbuğ ne demek?
  5. Eşinden ayrılan kişiye ne denir?
  6. Toy günü ne demek?
  7. Sancak tarihte ne demek?

Başbuğ ne anlama geliyor?

Bazı basın yayın kuruluşlarında “başbuğ” kelimesi için söz edilen “Devlete karşı ayaklananların başı.” anlamı, Bekir Sıtkı BAYKAL tarafından hazırlanan ve 1974 yılında Kurumumuz tarafından basılmış olan Tarih Terimleri Sözlüğü'nde vardır. ...

Yeni yetme ne demek TDK?

1. Yeni yetişen delikanlı. 2. Hırsızlığa, haydutluğa yeni başlayan.

Dul TDK ne demek?

TDK'ye göre "dul kadın", toplumun kurallarını uygulamak zorunda kalan kadın demek. ... Son olarak TDK, "dul kadın" kelimesinin anlamını "Kocasını ölüm yoluyla yitiren, bundan dolayı toplumun bu durumda koymuş olduğu kuralları, kaçınmaları uygulamak zorunda olan kadın" olarak güncelledi.

Sarı Başbuğ ne demek?

Büyük Bir Türkçü Olarak Mustafa Kemal Atatürk. Atatürk ne tatlı su solcularının iddia ettiği gibi sosyalist fikirlere sahip, gayrı milliyetçi bir adamdır ne de haramzade 'liboşların' ifade ettiği gibi Osmanlı düşmanı, din karşıtı, ırkçı bir adamdır. ...

Eşinden ayrılan kişiye ne denir?

Bakalım Türk Dil Kurumu sözlüğüne: Eşi ölen ya da boşanan kişiye dul denir. ... Onun yerine kadınları aşağılama aracı olarak kullanılan dul kadın var.

Toy günü ne demek?

Toy; yalnızca devletin yasama organı değil, döneminin Türk boylarına hâkim olan siyasi iradenin davetiyle yılda üç kez tüm Türk boylarının temsilci gönderdiği bir meclistir. Kağan, kendisi töreyi değiştiremez. Töre koyma yani yasama yetkisi toya aittir.

Sancak tarihte ne demek?

Sancak, Osmanlı İmparatorluğu'nun idari yapılanmasına dair bir terim olan sancak, Osmanlı Devleti'nde bir bölge veya gelir getiren has anlamına gelir.