Pasaport değiştirmek için ne lazım?

İçindekiler:

  1. Pasaport değiştirmek için ne lazım?
  2. Pasaport yenileme defter bedeli ödeniyor mu?
  3. Pasaport değişince numarası da değişir mi?
  4. Pasaport yenilenmezse ne olur?
  5. Pasaport harç parası nereye?

Pasaport değiştirmek için ne lazım?

Pasaport yenilemek için, pasaport başvuru evraklarını hazırlamanız gerekiyor. TC kimlik kartı ya da nüfus cüzdanı aslı, 2 biyometrik fotoğraf, eski pasaport (varsa), defter ve harç bedelinin yatırıldığına dair dekont istenen evraklar arasında.

Pasaport yenileme defter bedeli ödeniyor mu?

Her sene pasaport yenileme ve pasaport alım ücretleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmektedir ve herkes bu ücrete tabii tutulur. Hizmet ve hususi pasaport sahipleri hariç harç bedelinin ödenmesi gerekmektedir. Defter bedelinden ise kimse muaf tutulmamaktadır.

Pasaport değişince numarası da değişir mi?

Pasaport da 403 Sayılı Vatandaşlık Kanununda kimlik belgesi olarak sayılmaktadır. Buna göre vatandaşlarımızın hamili oldukları pasaportlarının güncel nüfus cüzdanı ile aynı bilgileri taşıması gerekmektedir. ... Pasaport yenilenmesi halinde pasaport seri numarası da değişmektedir.

Pasaport yenilenmezse ne olur?

Pasaport süresi uzatma, pasaport yenileme anlamına gelir. Kişinin pasaportu geçerliliğini yitirdiğinde süresinin uzatılması gereklidir. Pasaportun yenilenmesi oldukça önemlidir. Eğer pasaport yenilenmezse hiçbir işe yaramaz.

Pasaport harç parası nereye?

Pasaport defter ve harç bedeli; vergi dairesi müdürlüklerine, PTT Şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden ödenebilmektedir. (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvurularda ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir.)