Doğal diş macunu nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Doğal diş macunu nasıl anlaşılır?
  2. Günlük hayatta kullandığımız asit ve bazlar nelerdir?
  3. Diş macununun iyi olduğunu nasıl anlarız?
  4. Çamaşır suyu formülü nedir?
  5. Hidroklorik asit nerede bulunur?

Doğal diş macunu nasıl anlaşılır?

Yeşil ya da maviyi seçmeye özen gösterin, tüplerde 4 tip renk bulunuyor:
  1. Yeşil: Doğal.
  2. Mavi: Doğal ve ilaçlı
  3. Kırmızı: Doğal ve kimyasal karışımlı;
  4. Siyah: Kimyasal karışımlı.

Günlük hayatta kullandığımız asit ve bazlar nelerdir?

Günlük hayatta ve sanayide kullandığımız bazı asitler tabloda verilmiştir. HCl Hidroklorik asit Tuz ruhu Temizlik ürünlerinde kullanılır. HNO3 Nitrik asit Kezzap Dinamit yapımında ve gübre üretiminde kullanılır. H2SO4 Sülfirik asit Zaç yağı Gübre ve boya sanayinde, patlayıcı yapımında kullanılır.

Diş macununun iyi olduğunu nasıl anlarız?

Florür oranına dikkat edin: Diş macunu üzerinde yazan bilgilerden öğrenebileceğiniz florür oranı, milyonda bin oranında (1/1.000.000) olmalıdır. Florür, diş plaklarının temizlenmesinde büyük rol oynadığı için özellikle şeker hastaları mutlaka içinde doğru oranda florür bulunan diş macunları kullanmalıdırlar.

Çamaşır suyu formülü nedir?

Çamaşır suyu, genellikle etken madde olarak Sodyum Hipoklorit (NaClO) içeren ağartma, temizlik ve hijyen amacıyla kullanılan kimyasal maddedir.

Hidroklorik asit nerede bulunur?

Hidroklorik asit, hidrojen ve klor elementlerinden oluşan, oda sıcaklığı ve normal basınçta sıvı halinde bulunan kimyevi bir bileşiktir. Yerleşim ve yaşam alanlarının (Ofis, ev) temizliğinde sıklıkla kullanılan hidroklorik asidin çamaşır suyu ile beraber kullanılması zehirlenmelere kapı aralayabilir.