Gül bitlerini nasıl yok ederiz?

İçindekiler:

  1. Gül bitlerini nasıl yok ederiz?
  2. Çiçeklerde unlu bit neden olur?
  3. Çiçek Yapraklarindaki böcekler nasıl yok edilir?
  4. Çiçek toprağındaki beyaz böcekler nasıl yok edilir?
  5. Yaprak Biti ne renk olur?
  6. Yaprak biti nasıl çoğalır?
  7. Doğal bit ilacı nasıl yapılır?

Gül bitlerini nasıl yok ederiz?

Özellikle çiçek yağı, elma sirkesi ya da toz biber ile karışım üzerinde yapraklar korunabilir. Tamamen doğal bir çözüm olması ile beraber, bitlerin yapraklar üzerindeki etkisi bütünüyle ortadan kaldırır.

Çiçeklerde unlu bit neden olur?

İnatçı ve ya hızlı yayınlan hastalık olan pamuklanma yani unlu bit hastalığı halk arasında pamukçuk hastalığı adı ile de bilinmektedir. Genel olarak karanfil, difenbahya gibi bazı çiçeklerde çok sık rastlanmaktadır. Nemin neden olduğu pamuklanma durumunda bitki özsuyu ile beraber beslenmektedir.

Çiçek Yapraklarindaki böcekler nasıl yok edilir?

İnek Sütü Çiçeklerinizi istila eden böceklerin yumurtalarını öldürmek için inek sütü kullanımı faydalı olabilir. Pastörize edilmemiş, yarım bardak taze inek sütünü 4 bardak un ve 20 litre su ile karıştırdıktan sonra karışımı çiçekleriniz için kullanarak böcekleri ve bitleri yok edebilirsiniz.

Çiçek toprağındaki beyaz böcekler nasıl yok edilir?

Aspirinli su ile bitkinizin toprağında bulunan böceklerden kurtulabilirsiniz. Birkaç adet aspirin ile bir miktar suyu karıştırıp aspirinin iyice erimesini sağlayın. Ardından çiçeklerinizin toprağına biraz dökün. Hem bitkinizi besleyecek hem de bitkinizide yaşayan yaprak biti ve böcekleri uzaklaştıracaktır.

Yaprak Biti ne renk olur?

Yaprak bitleri yaklaşık 2 milimetre uzunluğunda; beyaz, siyah, sarı, yeşil, kahverengi ve kırmızı gibi çeşitli renklerde bulunabilen küçük böceklerdir. Bu renkli bitler; yaprak, tomurcuk, sap ve çiçeklerde buldukları bitkilerin içindeki öz suyundan beslenerek hayatta kalır.

Yaprak biti nasıl çoğalır?

Çok fazla türü ve polifag bir zararlı olduğu için yaprak bitlerini çoğu bitkide görmeniz mümkündür. ... Yaprak bitlerinin asıl üreme yöntemi partenogenez yani döllenme olmadan üremektir. Yaprak bitleri iklimin uygun olduğu bölgelerde bu şekilde ürer.

Doğal bit ilacı nasıl yapılır?

Aynı oranda olmak şartıyla beyaz sirke ve suıyu bir kaba koyup karıştırın. Oluşan karışımı tüm saça ve saç derilerine sürüp 1-2 saat bekletin. Daha sonra ince aralıklı bit tarağı ile saçlarınızı tarayıp ölü bitleri saçınızdan uzaklaştırın. Son olarak saçınızı şampuanlayıp yıkayın ve durulayın.