Galatasaray sembolü nedir?

İçindekiler:

  1. Galatasaray sembolü nedir?
  2. Galatasaray ilk amblemi nedir?
  3. Galatasaray amblemi çalıntı mı?
  4. Galatasaray amblemi nereden geldi?
  5. Aslan simgesi ne anlama gelir?
  6. Galatasaray aslan nereden geliyor?
  7. BJK Futbol Kulubu ne zaman kuruldu?

Galatasaray sembolü nedir?

Galatasaray'ın simgesi olan aslan, futbolcuları Nihat Bedik'ten geliyor. ... "Aslan" ismini verdiği teknesi ile yarışlara katılan, futbol oynadığı dönemlerde "Aslan Nihat" olarak çağırılan Bedik, hayatını adadığı Galatasaray'a kendi lakabını simge olarak bıraktı.

Galatasaray ilk amblemi nedir?

Galatasaray'ın ilk amblemi, 333 Şevki Ege tarafından çizildi. Bu, ağzında futbol topu olan kanatları gerili bir kartaldı. "Kartal", Galatasaraylıların üzerinde durduğu bir amblem örneğiydi. Ancak, kartal adı benimsenmeyince, Şevki Ege'nin kompozisyonu bir kenara itildi.

Galatasaray amblemi çalıntı mı?

Lisenin mezunlarından oluşan bir grubun başlattığı bu hareketin ana fikri 1889 yılında kurulan Avusturya Sankt Georg Lisesi'nin logosunun ilk günden bu yana hiç değişmediği Galatasaray'ın değişen logosunun ise yıllar içinde birebir kendi logolarından çalıntı olduğu yönünde.

Galatasaray amblemi nereden geldi?

Kulübün ilk logosunu Şevki Ege çizmiştir. İsviçre'nin meşhur çikolatası Toblerone'un 1912'de kullandığı kanatları gerili kartal logosu ağzına futbol topu olan eklenerek Galatasaray'ın logosu yapıldı.

Aslan simgesi ne anlama gelir?

Aslanlar antik kültürlerde, mitolojide, efsanelerde, edebiyatta, filmlerde ve daha birçok alanda uzun yıllar genellikle gücün sembolü olarak tasvir edilmiştir. Aslan; Yunan mitolojisine göre aşkı, Hristiyanlığa göre adaleti ve gücü simgeliyor.

Galatasaray aslan nereden geliyor?

GALATASARAY'IN ASLANI: Galatasaray'ın simgesi olan aslan ise, futbolcu Nihat Bedik'ten geliyor. ... “Aslan” ismini verdiği teknesi ile yarışlara katılan, futbol oynadığı dönemlerde “Aslan Nihat” olarak çağrılan Bedik, hayatını adadığı Galatasaray'a kendi lakabını simge olarak bıraktı.

BJK Futbol Kulubu ne zaman kuruldu?

Ağustos 1911 Beşiktaş/Kurulduğu yıllar