Gelir testi başvurusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Gelir testi başvurusu nasıl yapılır?
  2. Gelir testi g0 çıkanlar ne yapmalı?
  3. Gelir Durum Belgesi e devletten nasıl alınır?
  4. Onaylı gelir belgesi nereden alınır?

Gelir testi başvurusu nasıl yapılır?

GELİR TESTİ NASIL YAPILIR? Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmet kapsamında bulunan gelir testi, vatandaşların belirtilen kurumlara bizzat kendi başvuruları ile yapılır. İstisnai durumlarda kişilerin birinci derece yakınları da başvuru yapabilir.

Gelir testi g0 çıkanlar ne yapmalı?

Gelir testi başvuru sonucu g0 (asgari ücretin 1/3'ne kadar) çıkarsa eski adı ile yeşil kartlı olarak sağlıktan ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz. Asgari Ücretin 1/3'ne kadar sorusu özellikle SGK yeşil kart sigortası ve ya engelli, yaşılık maaşına başvuru yapacaklar tarafından sıklıkla sorulmakta.

Gelir Durum Belgesi e devletten nasıl alınır?

- E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra kurumlar kısmından Maliye Bakanlığı'nı seçmeniz gerekir. - Açılan sayfada e-bordo yazarak aile gelir belgesine ulaşabilirsiniz. Bu belgede gelir bilgileriniz yer almaktadır. Aile gelir belgesini isteyen herkes rahatlıkla alabilir.

Onaylı gelir belgesi nereden alınır?

Gelir belgesi, kişinin mal varlığını değil aylık olarak kazancını beyan eden bir belgedir. Gelir Belgesi Nereden Alınır? SGK çalışanı olmayan kişiler, gelir belgelerini www.turkiye.gov.tr adresinden alabilmektedir. Burada e-Devlet sistemine bağlı olan bordro sistemi aracılığıyla gelir belgesi rahatlıkla alabilmektedir.