Yeni doğan kedi kaka yapar mı?

İçindekiler:

  1. Yeni doğan kedi kaka yapar mı?
  2. Yeni doğan kedilere ne yapmalı?
  3. Yeni doğmuş kedi tuvaletini nasıl yapar?
  4. 2 günlük yavru kedi nasıl beslenir?
  5. Annesi bakmayan yavru kedi nasıl beslenir?

Yeni doğan kedi kaka yapar mı?

Yeni doğan yavrular, yalnızca annelerinin yardımıyla dışkılayabilirler. Anne kediler, yavrularının genital bölgelerini yalayarak onları çiş veya kaka yapmaya teşvik ederler. Yavru kediniz annesinden ayrıysa, her beslenmeden sonra dışkılaması ve tuvalet ihtiyacını gidermesi için ona yardım etmeniz gerekir.

Yeni doğan kedilere ne yapmalı?

Öncelikli olarak kedilerin vücut ısısını kontrol etmeniz gerekiyor. Yeni doğan kediler annelerinin kendilerine ısıtmasına muhtaçtır. Şayet vücut ısısı düşükse battaniye altına ısıtıcı ped ya da sıcak su torbası koyarak kedinin vücudunun ısınmasını sağlamalısınız.

Yeni doğmuş kedi tuvaletini nasıl yapar?

Tıpkı kedinin ağzını silerken yaptığınız gibi ılık ve nemli bir pamuk parçası ile karın kısmını ovalayın. Daha sonra kedinin genital bölgesini nazikçe silerek tuvaletini yaptırın. Bu işlemi her beslenmeden sonra veya önce yapabilirsiniz. Yavru kedilerin idrarı açık sarı renkte olmalıdır.

2 günlük yavru kedi nasıl beslenir?

Mama ne sıcak ne de soğuk olmalı, oda sıcaklığında olmalıdır. Yavru her 3-4 saatte bir beslenmelidir. Yavruyu beslemek için kucağınıza bir havlu serin ve yavruyu bu havlunun üzerine karın üstü duracak şekilde koyun.

Annesi bakmayan yavru kedi nasıl beslenir?

Yavru 4 haftayı doldurduğunda biberonla beslemenin yanı sıra sulandırılmış konserve yavru kedi mamasını ya da bizim tavsiyesiyle evde hazırlayacağınız bir mamayı ona verebilirsiniz. Başlangıçta biberonla beslemeye düzenli olarak devam edin fakat gün içinde ona ılık suyla karıştırdığınız mamayı da bir tabakta verin.