Silahta yiv ve set nedir?

İçindekiler:

  1. Silahta yiv ve set nedir?
  2. Yiv nedir TDK?
  3. Harbi kelime anlamı nedir?
  4. Yivli yüzey nedir?
  5. Harbi ne demek Osmanlı?
  6. Hasbi Allah ın anlamı nedir?
  7. Serum seti kaç gün kullanılır?
  8. Tabancada kaç yiv kaç set bulunur?
  9. Silahta cap ne demek?
  10. Silah Bilgisi etkili mesafe nedir?
  11. Fizikte sarmal ne demek?
  12. Eklektik olma ne demek?
  13. Harbi ne demek islâm hukuku?

Silahta yiv ve set nedir?

Merminin dengesini ve hızını artırarak menzil, tahribat ve hedefi vurma etkilerini artırır. Namlu içindeki oyuklara "yiv", çıkıntılara ise "set" denir. Bu tür namluya sahip tüfeklere ise "Yivli tüfek" denir. günümüz piyade tüfeklerinin tamamına yakını ve tabancaların tamamı yivli silah kategorisinde yer alırlar.

Yiv nedir TDK?

Birbirine bitişik olan iki şey arasındaki çizgi, derz.

Harbi kelime anlamı nedir?

Harbi” kelimesi Arapçada “savaş” anlamına gelen “harp”ten gelmiş, “harp” de Akatçada kılıcı, kesici savaş aletlerini anlatmış.

Yivli yüzey nedir?

Yivli yüzey nedir? Yivi olan, üzerine yiv açılmış olan. ... Yara izi bulunan yer: Yivli burun.

Harbi ne demek Osmanlı?

"(harbî)" Osmanlı ülkelerinde ticaretle uğraşan yabancı uyruklu kimse.

Hasbi Allah ın anlamı nedir?

Hasbiyallah kelimesi tevekkül etmeyi gösteren en güzel dualardandır. Anlamı ise Allah bize yeter O Allah bize kafidir Ancak o bize yardım eder anlamına gelmektedir.

Serum seti kaç gün kullanılır?

*Setlerin kauçuk bölümlerinden enjeksiyon/serum uygulaması yapılma- dan önce uygun antiseptikle temizliği yapılmalıdır. *Hastane protokollerine uygun bir şekilde infüzyon setleri 72 saat – 7 gün de bir değiştirilmelidir.

Tabancada kaç yiv kaç set bulunur?

(6) Yiv-Set Adedi : 6 (Sağa). (7) Şarjör Kapasitesi : 15 Fişek. (2) Ağırlığı (Boş) : 800 gr. (3) Uzunluğu : 185 mm.

Silahta cap ne demek?

ÇAP: Namlu içerisinde karşılıklı iki set arasındaki mesafedir. SET: Namlu içindeki helezoni çıkıntılardır. YİV: Setler arasındaki helezoni girintilerdir. ... RAYYÜR: Yiv ve setin mermi çekirdeği üzerinde bıraktığı ize denir.

Silah Bilgisi etkili mesafe nedir?

Bütün silahların kendi etkili mesafeleri bulunur. Etkili mesafe bir silahın bulunduğu mesafeden ne kadar etkili olduğudur. Eğer bir silahın etkili mesafese 300 metreyse bu silah en fazla 300 metre mesafede etkili olabilir. Ayrıca sıfırlama mesafesi 300 metrede maksimumda çalışır.

Fizikte sarmal ne demek?

Fizikte sarmal ne demek? Bir fizik terimi olarak tanımı: Yalıtılmış iletken teli yuvaksal bir yüzey üzerine bir ya da çok katlı sararak elde edilen uzun makara, anlamdaş akım sarmalı.

Eklektik olma ne demek?

Eklektizm, farklı felsefe veyahut sanat sistemlerinden alınan çeşitli unsurların, bir başka sistem içinde tekrar kullanılması olarak özetlenebilir. ... Sanattaki farklı üsluplardan devşirilmiş unsurların yeni bir tasarım ya da düşünce akımı oluşturmak için ele alınmasını ifade eder.

Harbi ne demek islâm hukuku?

Fiilî veya muhtemel düşmanlık ve savaş ilişkisi sebebiyle dârülharp adı verilen yabancı ülkelerin tebaasına da "muharip" ve "düşman" anlamında harbî veya ehl-i harp denilmiştir.