Japon diyeti nedir?

İçindekiler:

  1. Japon diyeti nedir?
  2. Japon diyeti nasıl uygulanır?
  3. OMAD diyeti nedir?
  4. Ne kadar su içmeliyim zayiflamak icin?
  5. OMAD zararli mi?

Japon diyeti nedir?

Japonya'nın geleneksel yemek kültürü Okinawan Diyeti olarak adlandırılıyor. Japonya'nın Okinawa Adası'ndan adını alıyor. Okinawan diyeti pirinç ile balığın birleşimi olarak özetlenebilir. Doymuş yağ, şeker ve işlenmiş gıdaları yasaklarken yoğun, yüksek lifli sebzeleri ve yağsız protein kaynaklarını vurgular.

Japon diyeti nasıl uygulanır?

Japon diyetinde tuz, şeker, alkol ve ekmek tüketmek yasaktır. Öğünler arası su dışında başka bir şey yiyip içemezsiniz. Bu diyet sırasında bol miktarda su aldığınıza emin olun. Günde en az 8 bardak su tüketmek Japon diyeti sırasında çok önemlidir.

OMAD diyeti nedir?

OMAD, “One Meal A Day“, yani günde tek öğün yemek son dönemde aralıklı orucun popülerliğinin artması ile sık sık duyduğumuz bir beslenme sistemi. OMAD, her aralıklı oruç protokolünde olduğu gibi neyi ne zaman yiyeceğinize karışmaz, yalnızca yemek yiyebileceğiniz bir saat aralığı beliremenize yardımcı olur.

Ne kadar su içmeliyim zayiflamak icin?

Zayıflama sürecinin en başında yapılması gereken ve önem arz eden unsur su içmektir. Vücudumuz da fazla kilo olarak gördüğümüz çoğu fazlalık aslında ödem olarak var olmaktadır. Ödem atıcı en etkili yöntem ise su içmektir. Bu nedenle herkesin düzenli olarak günde 2 veya 3 litre arası su tüketmesi önemli bir husustur.

OMAD zararli mi?

Beslenmeniz gündelik ihtiyaçlarınızı büyük oranda karşılamıyorsa OMAD oldukça sağlıksız bir hal alabilir. OMAD demek sizin için sınırsız makarna yiyebilmek için tüm gün aç kalmak demek ise bu pek de sağlıklı bir beslenme modeli olmayacaktır.