Decimal C# ne demek?

İçindekiler:

  1. Decimal C# ne demek?
  2. Decimal ne dir?
  3. Int değişkeni nedir?
  4. Enum nedir ne işe yarar?
  5. Hex değer nedir?
  6. İnt ve string nedir?
  7. C# da int ne demek?
  8. Programlamada double ne demek?
  9. Enum kaçtan başlar?
  10. Enum adres tipi nedir?
  11. String ne işe yarar?
  12. Yazılım string ne demek?
  13. C# da string ne demek?
  14. İnt kaça kadar değer alır?

Decimal C# ne demek?

decimal Veri Tipi Nedir? decimal türündeki değişkenler 128 bitlik (16 byte) gerçek sayı depolarlar. ... Bunun sebebi C# ortamında noktalı sayıların varsayılan değeri double'dır.

Decimal ne dir?

İngilizce bir kelime olan “decimal” Türkçe'de; İsim olarak kullanıldığında; “ondalık, onlu üleşke“, Sıfat olarak kullanıldığında; “ondalık, onlu” anlamına gelmektedir.

Int değişkeni nedir?

Uygulama geliştirirken en sık kullandığımız değişkenlerden biri “int” türüdür. Bunda en önemli etken tam sayı değer tutabilmesi ve veri aralığının geniş olmasıdır. int türündeki değişkenler 32 bitlik işaretli veri depolarlar.

Enum nedir ne işe yarar?

Bu yapı yazılım dilinde enum, enumaration ya da enum sabitleri olarak adlandırılır. Değişkenlerin alabileceği değerlerin sabit (belli) olduğu durumlarda programı daha okunabilir hale getirmek için kullanılır. ... Özet olarak "enum" yapısı sayıları anlamlı şekilde isimlendirerek kullanabilmeye izin verir.

Hex değer nedir?

Heksadesimal (İngilizce kısaltmasıyla hex), matematik ve bilişim alanlarında kullanılan 16 tabanlı sayı sistemidir. Heksadesimal sayı sisteminde sayılar 16 farklı sembolle temsil edilir. 0-9 arasında semboller 0 ile 9 arasında sayıları, A-F arasındaki harfler ise 10 ile 15 arasındaki sayıları temsil eder.

İnt ve string nedir?

string : Karakter dizileri tanımlanabilen bir veri türüdür alfanümerik(metin) veriler. integer : Tamsayı değer içeren bir veri türüdür. float : Büyük ve ondalıklı sayılar tanımlanabilen veri türüdür. boolean : true (Doğru) ya da false (Yanlış) değeri alan bir veri türüdür.

C# da int ne demek?

Int32 sınıfından türer. 32 bit'tir. -2,147,483,648 ile 2,147,483,647 arasında negatif ve pozitif değerler alabilir. Int olarak tanımlanan değişkene ondalıklı değer atanamaz.

Programlamada double ne demek?

Program, double bir değişkene değer atadıktan sonra, değişken değerini direk olarak ve type cast metodu ile geçici olarak int bir değere çevirerek tekrar ekrana yazar. Bir atama işleminde, atama işaretinin sol tarafında type cast metodu kullanılamaz.

Enum kaçtan başlar?

Bilindiği üzere enum sabiti değerleri varsayılan olarak 0 sayısalından başlamaktadır.

Enum adres tipi nedir?

Enum, enumeration(numaralandırma) olarak da adlandırılır, alanları sabit bir sabitler kümesinden oluşan java.lang.Enum dan türeyen özel sınıf türüdür. Enum'un amacı derleme zamanında(compile time) tip güvenliğini(type safety) sağlamaktır.

String ne işe yarar?

String, Türkçe'de metin diye adlandırılan veri tipidir. Bilgisayara giriş ve çıkışlar karekter dizileri biçimindedir; yani girdi ve çıktılar birer stringdir. Dolayısıyla, programlama dillerinde en çok kullanılan veri tipidir. Her dilde string (metin) veri tipi vardır ya da karekter dizileri olarak elde edilebilir- ler.

Yazılım string ne demek?

string veri türü Unicode karakterlerden oluşan bir dizi grubudur. Genellikle uygulama içerisinde metinsel değerleri bir string değişkeni içerisinde tutmaktayız.

C# da string ne demek?

string veri türü Unicode karakterlerden oluşan bir dizi grubudur. Genellikle uygulama içerisinde metinsel değerleri bir string değişkeni içerisinde tutmaktayız.

İnt kaça kadar değer alır?

İlkel Veri TipiUzunlukMaximum Değeri
byte8-bit+127
short16-bit+215-1 (32,767)
int32-bit+231-1 (2,147,483,647)
long64-bit+263-1 (9,223,372,036,854,775,807)
5 satır daha