Toyota Corolla VVTI motor nedir?

İçindekiler:

  1. Toyota Corolla VVTI motor nedir?
  2. VVT sensörü nedir?
  3. VVT-i nasıl çalışır?
  4. Valvematic ne demek?
  5. Dual motor ne demek?
  6. Rpm sensörü ne işe yarar?
  7. Egzantrik mili sensörü ne işe yarar?
  8. Yağ kontrol valfi nedir?
  9. Akıllı motor ne demek?
  10. Tesla dual motor nedir?
  11. Krank mili sensörü bozulursa ne olur?
  12. Kam sensörü nedir?
  13. Krank mili pozisyon sensörü nedir?
  14. Motor yağı nasıl kontrol edilir?
  15. Eksantrik okuyucusu ne işe yarar?

Toyota Corolla VVTI motor nedir?

VVT-i veya Variable Valve Timing with intelligence ("Zeka ile Değişken Valf Zamanlaması"), Toyota tarafından geliştirilen bir otomobil değişken supap zamanlama teknolojisidir. VVT-i, 1991'den itibaren silindir başına 5 supaplı 4A-GE motorunda sunulan VVT sisteminin yerini almıştır.

VVT sensörü nedir?

Benzinli motorlarda ateşleme zamanlaması ve ateşleme avansının belirlenmesinde kullanılır. Değişken subap zamanlamasına sahip olan VVT-i veya VTEC gibi motorların sübap açılma zamanlarının ayarlanmasında kullanılır. Otomatik şanzımanlı araçlarda vites değişimleri devre göre yapılması sebebiyle bu görevi de üstlenir.

VVT-i nasıl çalışır?

Sistem istenen devir bandına göre ECU sayesinde kam mili dönüş açısını değiştirir. Değişen kam mili oryantasyonu ile emme supapları daha uzun süre açık kalır. Bu sayede silindir içindeki oksijen miktarı artar.

Valvematic ne demek?

Toyota valvematic, emme supaplarının açılma miktarlarını (supap kaldırma miktarı: valve lift) ve bunu sonucunda silindirlere alınan hava miktarını sürekli olarak ayarlayan supap teknolojisine verdiği yeni isimdir. ... Toyota'nın 1.6, 1.8 ve 2 litrelik valvematic motorları kullanılmaktadır.

Dual motor ne demek?

İki motorlu (baş ve ayak kısmı kalkan / yükselen) hasta karyolalarının imalatında kullanılmaktadır. İlave edilebilecek olan bir piston motor ile üç motorlu ( baş, ayak kısmı ve yüksekliği ayarlanabilen) hasta karyolalarının imalatında da kullanılabilmektedir.

Rpm sensörü ne işe yarar?

Krank devir sensörü bir araçta motorun devir sayısını belirlemede kullanılır. ... Krank mili sensörü motorun anlık devir bilgisini birinci silindirde bulunan pistonun hangi konumda olduğunu, yani krank sensörünün açısal pozisyonunu belirler ve bunu arabanın elektronik kontrol ünitesine bildirir.

Egzantrik mili sensörü ne işe yarar?

Eksantrik konum sensörü diğer bir adı ile krank mili konum sensörü, motor kontrol ünitesine araç içerisinde yer alan pistonların konumu ve zamanı hakkında bilgi akışı sağlayan bir parçadır. Verilen bilgiler doğrultusunda motor kontrol ünitesi, yakıt sistemlerinde düzenleme yapmaya başlar.

Yağ kontrol valfi nedir?

VVT Solenoid / Yağ Kontrol Valfi (OCV) nedir? ... Değişken supap zamanlama solenoidi, motor hızına ve yüküne bağlı olarak yağ akışını yönetir. İyi çalışır durumdaki bir VVT solenoidi, performansı ve yakıt verimliliğini artırır.

Akıllı motor ne demek?

Toyota menşeli motorun harf açılımı "Variable Valve Timing with intelligence" yani akıllı değişken supap zamanlaması demektir. Verilen isimden de gördüğümüz gibi mantık değişken supap zamanlamasıdır. Yeterli ve belli sıraya bağlı olarak emme supapları VVT-i tipi motorda zamana bağlı olarak sürekli değişkenlik gösterir.

Tesla dual motor nedir?

Tesla Model Y'de sunulan versiyonlardan biri de “Dual Motor AWD” seçeneği. Ön ve arka akslara yerleştirilen iki elektrik motorundan güç alan otomobilde bu güç dört tekerleğe de iletilecek. Bu özellik performansı arttıracak. Fakat sürüş menzilini de 450 km'ye dürüşecek.

Krank mili sensörü bozulursa ne olur?

Krank devir sensörü arızalandığında yüksek görülen belirtiler: Motor arıza lambasını yakabilir ya da ateşleme sistemini karıştırabilir bu nedenle araç doğru düzgün çalışmaz hatta bazı zamanlarda araç hiç çalışmayabilir. Araçta motor gürültülü çalışmaya başlar. Araçta motor yüksek devirlere çıkamaz.

Kam sensörü nedir?

Tüm modern araçlarda bir Eksantrik Mili Konum Sensörü vardır. ... Eksantrik Mili Konum Sensörü'nün amacı, krank milinin durumuna bakarak kendi pozisyonunu belirlemektir. Bu veriler, yakıt enjektör zamanlamasını ve ateşleme sistemi kontrolü için motor bilgisayarına (ECU) gönderilir.

Krank mili pozisyon sensörü nedir?

Krank devir sensörü bir aracın motorunda bulunan en önemli elektronik aksamların başında gelir. ... Krank mili sensörü motorun anlık devir bilgisini birinci silindirde bulunan pistonun hangi konumda olduğunu, yani krank sensörünün açısal pozisyonunu belirler ve bunu arabanın elektronik kontrol ünitesine bildirir.

Motor yağı nasıl kontrol edilir?

Motor kaputunu açıp yağ çubuğunu bulun. Temiz bir bez ile yağ çubuğunu silin. Yağ çubuğunu tekrar bölmesine yerleştirin ve geri çıkartın. Yağ seviyesini gözle takip edin.

Eksantrik okuyucusu ne işe yarar?

Eksantrik konum sensörü diğer bir adı ile krank mili konum sensörü, motor kontrol ünitesine araç içerisinde yer alan pistonların konumu ve zamanı hakkında bilgi akışı sağlayan bir parçadır. Verilen bilgiler doğrultusunda motor kontrol ünitesi, yakıt sistemlerinde düzenleme yapmaya başlar.