9 sınıf sayısal dersler hangileri?

İçindekiler:

  1. 9 sınıf sayısal dersler hangileri?
  2. 9 sınıf anadolu lisesi hangi dersler var?
  3. Fen liselerinde kaç ders var?
  4. Lisede günde kaç saat ders var?
  5. Liseler kaç saat ders yapıyor?
  6. 10 sınıfta kaç saat ders var?

9 sınıf sayısal dersler hangileri?

Lise döneminde sayısal alanda başta matematik, fizik, geometri, biyoloji ve kimya dersleri bulunuyor. Daha sonrasında da tüm alanların ortak olarak aldığı; İngilizce, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Tarih, Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar, Müzik ve Türk dili ve Edebiyatı dersleri bulunuyor.

9 sınıf anadolu lisesi hangi dersler var?

9. Sınıf Anadolu Lisesi Dersleri ve Ders Saatleri
Ders AdıHaftalık Ders Saati
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi2
Tarih2
Coğrafya2
Matematik6
10 satır daha

Fen liselerinde kaç ders var?

Toplam zorunlu ders 37 saattir. 3 saat seçmeli ders var.

Lisede günde kaç saat ders var?

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı (TTKB)tarafından açıklanan ders çizelgelerine göre Anadolu liselerinde 9. sınıfta 13 ortak ders var; 2-3 tane seçmeli dersle birlikte sayı 15'e çıkıyor. 12. sınıfta temel ders sayısı 7, haftalık ders saati 19; seçmeli ders saati ise 20'ye ulaşıyor.

Liseler kaç saat ders yapıyor?

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında günde en fazla 10 ders saati, diğer ortaöğretim kurumlarında ise günde 8 ders saati, her ders saati süresi 30 dakika ve dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak yüz yüze eğitim yapılacak.

10 sınıfta kaç saat ders var?

FEN LİSESİ DERSLERİ VE DERS SAATLERİ Fen liselerinde toplam haftalık 37 saat zorunlu olarak öğrencilerin görmesi gereken derslerdir. Bunun yanında 3 saat seçmeli dersler olmaktadır. Toplam olarak haftada 40 saat ders görülmektedir.