Tapu Dairesi randevu nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Tapu Dairesi randevu nasıl alınır?
  2. Tapu randevu numarası kaç?
  3. Tapu randevusuna gitmezsek ne olur?
  4. Hisseli tapu randevusu nasıl alınır?
  5. Tapu randevusu nasıl iptal edilir?
  6. Tapu randevu iptal edilmezse ne olur?
  7. Tapuya evrakları verdikten sonra ne olur?

Tapu Dairesi randevu nasıl alınır?

e-Randevu ile tapu randevu alma olanağı da söz konusudur. Bunun için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün web sitesi www.tkgm.gov.tr üzerinde bulunan e-randevu sekmesine tıklanır. Eğer ilk defa tapudan randevu alma işlemi gerçekleştirecek iseniz www.tkgm.gov.tr üzerinden “Randevu Al” butonuna tıklanır.

Tapu randevu numarası kaç?

7 gün 24 saat hizmet veren Alo 181 Çağrı Merkezimizi arayarak; Operatörler yardımıyla Tapu Müdürlüklerindeki işlemleriniz için randevu alabilir, Tapu ve Kadastro ile ilgili konularda bilgi edinebilir, Kurumumuza görüş ve önerilerinizi, taleplerinizi iletebilirsiniz.

Tapu randevusuna gitmezsek ne olur?

Tapu dairesinde yapılacak alım satım işlemleri için, öncelikle tapu dairesinden randevu alınıyor. Randevu alınmadan herhangi bir işlem yapılamıyor. ... Alınan randevu günü ve saatinde orada bulunamayacak taraflar randevuyu iptal edebildiği gibi, işlemin yapılmaktan vazgeçilmesi durumunda da tapu randevusu iptal ediliyor.

Hisseli tapu randevusu nasıl alınır?

Online randevu almak için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün web sitesi www.tkgm.gov.tr'de yer alan e-randevu sekmesini tıklayarak ilk adımı atabilirsiniz. Bu site üzerinden randevu alabilir, almış olduğunuz randevuyu sorgulayabilir ya da iptal edebilirsiniz.

Tapu randevusu nasıl iptal edilir?

Tapu randevusu iptal etmek için internet sitesinin orta kısmında bulunan e-randevu yazan yere giriş yapmalısınız. Sonrasında açılan sayfadan Radevu Sorgula/İptal Et seçeneğini seçmelisiniz. Bu seçeneği seçtikten sonra ise açılan sayfaya bilgilerinizi girerek kolay bir şekilde randevunuzu iptal edebilirsiniz.

Tapu randevu iptal edilmezse ne olur?

Tapu randevu iptal Haberi Randevu alınmadan herhangi bir işlem yapılamıyor. ... Ayrıca ALO 181 aranarak da tapu randevu işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Alınan randevu günü ve saatinde orada bulunamayacak taraflar randevuyu iptal edebildiği gibi, işlemin yapılmaktan vazgeçilmesi durumunda da tapu randevusu iptal ediliyor.

Tapuya evrakları verdikten sonra ne olur?

Evrakların eksiksiz olması halinde tapu devir süreci başlıyor. ... Tapu harcı ödendikten sonra tapu harç dekontları ilgili memura veriliyor. Akabinde Akit Odası'nda tapu kayıtları imzalanıyor. Son olarak müdürün imzasından sonra devir işlemi tamamlanıyor ve tapu belgesi teslim ediliyor.