Türkiyede normalleşme ne zaman olacak 2021?

İçindekiler:

  1. Türkiyede normalleşme ne zaman olacak 2021?
  2. Kademeli normalleşme ne zaman başladı?
  3. 1 Haziran Genelgesi yayımlandı mı?
  4. Cenazeye kaç kişi katılabilir 2021?
  5. Pandemi yasakları ne zaman başladı?
  6. Kademeli normalleşme nasıl olacak?
  7. Normalleşme Genelgesi yayımlandı mı?
  8. Koronavirüs Cenazeye kimler katılabilir?
  9. Cenazelere katılmak yasak mı?
  10. 2021 Yasaklar ne zaman başladı?
  11. 2021 sokağa çıkma yasağı ne zaman başladı?
  12. 17 Mayıs genelgesi yayınlandı mı?
  13. 1 Haziran normalleşme nedir?

Türkiyede normalleşme ne zaman olacak 2021?

Bu doğrultuda salgının seyrinde yaşanan gelişmeler ile Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan tarihli Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde ele alınarak; Haziran ayı boyunca uygulanacak olan kademeli normalleşme sürecinin ikinci etabı ...

Kademeli normalleşme ne zaman başladı?

Bu çerçevede salgınla mücadelede sıkı tedbirlerin alındığı - tarihleri arasında uygulanan kısmi ve tam kapanma dönemleri sonrasında tarihinden bu yana etaplar halinde “kademeli normalleşme” süreci yürütülmektedir.

1 Haziran Genelgesi yayımlandı mı?

HAZİRAN AYI NORMALLEŞME TEDBİRLERİ GENELGESİ YAYIMLANDI COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında T.C İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Haziran 2021 Salı günü saat 05.00'ten itibaren uygulanacak olan tedbirleri içeren 'Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi' yayımlandı.

Cenazeye kaç kişi katılabilir 2021?

CENAZE NAMAZLARI, EN FAZLA 30 KİŞİNİN KATILIMI İLE KILINABİLECEK. İçişleri Bakanlığı'nın aldığı yeni tedbirler kapsamında cenaze namazları, en fazla 30 kişinin katılımı ile kılınabilecek. Daha önce alınan kararlar gereği 65 yaş üstü vatandaşlarımız, sadece 1. derece yakınlarının cenaze namazına katılabilecektir.

Pandemi yasakları ne zaman başladı?

Türkiye. Türkiye'de COVID-19 pandemisi önlemleri kapsamında itibarıyla 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkması yasaklanmıştır. Daha sonra, 3 Nisan itibarıyla yasak 20 yaş altına da uygulanacak biçimde genişletilmiştir.

Kademeli normalleşme nasıl olacak?

Kademeli normalleşme döneminde; hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00-5.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 21.00'den başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00'de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma ...

Normalleşme Genelgesi yayımlandı mı?

İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının sona ereceği 1 Temmuz'da başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge yayımladı. Yayımlanan genelgeye göre, 1 Temmuz'dan itibaren sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının tümüyle kaldırılacağı belirtildi.

Koronavirüs Cenazeye kimler katılabilir?

Cenaze işlerini yürüten görevli, din görevlisi ve defin işlemini yerine getirecek personelin yanı sıra sadece aşağıdaki kişiler cenazeye katılabilirler: o Merhum/merhumenin birlikte yaşadığı kişiler o Yakın aile üyeleri ve/veya yakın arkadaşlar verilen maksimum sayıya uymak şartı ile katılabilirler.

Cenazelere katılmak yasak mı?

İçişleri Bakanlığı'nın 1 Aralık'ta yayınladığı Koronavirüs ile Mücadele Kapsamında – Yeni Kısıtlama ve Tedbirler Genelgesi'ne göre cenaze namazlarına vefat edenlerin yakınları dahil 30 kişiden fazla kişinin katılması yasak.

2021 Yasaklar ne zaman başladı?

Buna göre 17 gün boyunca kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Yayınlanan genelgeye göre tam kapanma içeren yasak kararı 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:00'dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00'e kadar sürecek.

2021 sokağa çıkma yasağı ne zaman başladı?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede, "01.06.2021 tarih ve 8878 sayılı genelgemizde belirtilen esaslar çerçevesinde halihazırda uygulanmakta olan sokağa çıkma kısıtlamaları (hafta içi ve hafta sonu dahil) 1 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 05.00'e kadar sürdürülecektir.

17 Mayıs genelgesi yayınlandı mı?

Tam kapanma tedbirlerinin ardından beklenen 'kademeli normalleşme' kararlarına ilişkin İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlandı. - Genelgeye göre, 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'ten 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar kademeli normalleşme dönemi tedbirleri uygulanacak.

1 Haziran normalleşme nedir?

1 Haziran'dan itibaren sadece sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulanacak, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir kısıtlama uygulanmayacak.