Divit yazı hokkası ne demek?

İçindekiler:

  1. Divit yazı hokkası ne demek?
  2. Azınlık ne demek bulmaca?
  3. Divit ne demek?
  4. Paylama azarlama ne demek?
  5. Tarihte azınlık ne demek?
  6. Cüzzam Nedir Bulmaca?
  7. Divit nedir Selçuklu?
  8. Divit ucuna ne denir?
  9. Argoda dikiz ne demek?
  10. Azınlık devlet nedir?

Divit yazı hokkası ne demek?

Divit yazı hokkası sorusunun bulmacalarda geçen en popüler cevabı, Ame şeklinde ifade edilmektedir.

Azınlık ne demek bulmaca?

Azınlık kelimesi de bulmacalarda zaman zaman sorulan sorulardan olmaktadır. Bu kelimenin karşılığı ise ekalliyet olarak bilinmektedir.

Divit ne demek?

Divit, hokkadaki mürekkebe batırılarak yazı yazmakta kullanılan bir tür kalem. Divitin çalışma prensibi dolma kaleme benzer ancak dolma kalem gibi mürekkep haznesi bulunmaz. Bu nedenle belirli aralıklarla mürekkebe batırılması gerekir.

Paylama azarlama ne demek?

Halk arasında yaygın olarak kullanılan paylama kelimesi, davranışlarından ötürü birisini sert bir şekilde uyarmak demektir. ... Bunun dışında çıkan harflere göre cevap olarak AZAR kelimesi de yazılabilir.

Tarihte azınlık ne demek?

Azınlık, bir ülkenin içinde, baskın halka mesup olmayan, ancak kendine ait bir kültürü, bütünlüğü olan topluluklardır. Örneğin; Osmanlı Devleti içinde Sırplar ve Yunanlar azınlıktı ve bu resmen tanınıyordu. Günümüzde de Yahudiler, Ermeniler ve Rumlar Türkiye`de azınlıktır.

Cüzzam Nedir Bulmaca?

Cüzamlı bulmacasının beş harfli cevabı abraş kelimesidir.

Divit nedir Selçuklu?

Mürekkep hokkası ile kamış kalem ve yazı aletlerinin konulduğu yazı takımına divit adı verilirdi. Bu aletleri yapan esnaf da divitçi ismiyle anılırdı. Evliya Çelebi 17. Yüzyılda İstanbul'da divitçi dükkan sayısının 19 olduğunu ve dükkanların genelde Beyazıt'ta kağıtçılar içinde olduğunu söyler.

Divit ucuna ne denir?

(ﺩﻭﺍﺕ) i. (Ar. devāt'tan) Eskiden belde taşınan, mâdenden, bâzan gümüşten yapılan bir nevi yazı takımı, devat [Baş tarafı, içinde “lika” denen keten lifine içirilmiş mürekkep bulunan küçük bir mürekkep hokkası biçiminde olurdu. 25 santim kadar uzunluğundaki sap kısmı ise kalemlik vazîfesi görürdü.

Argoda dikiz ne demek?

i. (Rume. dikes “bak!”) argo. Bakma, gözetleme, erkete.

Azınlık devlet nedir?

Capotorti tanımına göre azınlık “sayıca bir devletin nüfusunun geri kalanından az olan, hakim olmayan durumda bulunan, bu devletin vatandaşı olan üyeleri nüfusun geri kalanından farklı etnik, dinsel ya da dilsel özelliklere sahip, üstü örtülü bir biçimde de olsa kültürlerini, geleneklerini, dinlerini ya da dillerini ...