Desise ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Desise ne demek TDK?
  2. Desise ne demek tıp?
  3. Hile etmek ne demek?
  4. Tomy ne demek tıp?
  5. Stomi nedir tıp?
  6. Hile ne demek örnek?
  7. Yalan söylemek ve hile yapmak ne demek?
  8. Tomy ne demek Anatomi?
  9. Tomi Latince ne demek?
  10. Ürostomi neden yapılır?
  11. Stoma hastalığı nedir?
  12. Hile nasıl denir?
  13. Hile ne demek hukuk?
  14. Oyunda hile kullanmak kul hakkı mıdır?
  15. Hodbin ne demek Osmanlıca?
  16. Eski dilde denge ne demek?

Desise ne demek TDK?

a. (desi:se) esk. Aldatma, oyun, düzen, hile, entrika: “Bilmem hangi ağa desiseyle işret meclisine davet ettiriyor.” -O. Kemal. desise, 6 karakter ile yazılır.

Desise ne demek tıp?

Thoracocentesis- torakosentez: göğüs boşluğundaki sıvının boşaltılması. • -desis, -desis: bağlama, tespit. atelectasis- atelektaz: akciğerin yetersiz açılması. • -ectomy, -ektomi: kesip çıkarma.

Hile etmek ne demek?

Hile, herhangi bir çıkar veya avantaj elde etmek için gerçekleştirilen, adil veya dürüstçe olmayan davranış. ... Uygulandığı alana bağlı olarak, çok farklı sözcükler hile ile eş anlamlı olarak veya hile yapıldığını belirtmek amacıyla kullanılır. Bunlar arasında aldatma, kandırma ve dolandırma sayılabilir.

Tomy ne demek tıp?

Tomy terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Tomy teriminin tıbbi anlamı; suff. Ameliyat.

Stomi nedir tıp?

Ostomi, içi boş bir organın vücut yüzeyine ağızlaştırılması anlamına gelir. Vücut yüzeyine ağızlaştırılan yere stoma da denir.

Hile ne demek örnek?

Hile nedir örnekler? Hile, bir kimseyi aldatmak veya yanıltmak için yapılan oyundur. Hileye bir tane örnek: Bir Futbol takımı hakem ile anlaştı ve hakem taraflı olarak maçı yönetti. Bu hileye örnektir.

Yalan söylemek ve hile yapmak ne demek?

Yalan ve hilekârlık, kötülük ve haksızlıkları, çirkinlik ve edepsizlikleri örtbas etmek için başvurulan bir yoldur. Yalancılar, yalancı şahitlik yaparak, adaletin tecelli ettirilmesini önleyerek şahıslara ve topluma büyük zarar da verirler.

Tomy ne demek Anatomi?

Tomy terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. Tomy teriminin tıbbi anlamı; suff. ... Ameliyat.

Tomi Latince ne demek?

NEDEN LATİNCE ? Son ekler •Kökün sonuna eklenerek anlam değişikliği yapar. -TOMİ: İçi boş organı keserek açma.

Ürostomi neden yapılır?

Ürostomi ameliyatı genelde idrarın hastalıklı veya çalışması gerektiği gibi çalışmayan mesaneden uzağa yönlendirilmesi için gerçekleştirilir. Üriner sistem nasıl ÇALIŞIR? mesaneye bağlar) ve üretranızı içerir. Böbrekleriniz kandaki su ve atıkları filtreler ve idrar üretir.

Stoma hastalığı nedir?

Stoma kelimesi Yunancadan gelen bir kelimedir. Anlamı ise ağız açıklığıdır. Tıpta, stoma kelimesi bir organın farklı nedenler sebebi ile batın duvarına ağız açılması anlamında kullanılır. Bu işlem hangi organa yapılıyorsa bunun sonuna stoma eklenerek kullanılmaktadır.

Hile nasıl denir?

a. (hi:le) 1. Birini aldatmak, yanıltmak için yapılan düzen, dolap, oyun, ayak oyunu, alavere dalavere, desise, entrika: “Gayet basit bir hile ile, saflığından istifade ederek işi başardı.” -R. H.

Hile ne demek hukuk?

Sözlükte "çare, maharet, kurnazlık" gibi anlamlara gelen hile hukuk dilinde, bir kimseyi istenen yönde bir irade beyanında bulundurmak için onda yanlış bir kanaat uyandırarak veya mevcut bulunan hatalı fikrin devamını sağlayarak yanıltmayı ifade eder.

Oyunda hile kullanmak kul hakkı mıdır?

Benim fikrimce her nasıl olursa olsun, her nerede ve ne için olursa olsun hileye başvurmak doğru değildir ve yine benim fikrimce online bir oyunda hile kullanmak başka insanların oyundan zevk almalarını engellediği için kul hakkına girmenize sebep olmaktadır. ... Bu durumda hile kullanımının hile olmaması imkansızdır.

Hodbin ne demek Osmanlıca?

hodbin / hodbîn / خودبين / خُودْب۪ينْ Bencil, kibirli.

Eski dilde denge ne demek?

tevazün / tevâzün / تَوَازُنْ Muvazene, denge, ölçü.