Güvenli internet kullanımı için neler yapılması gerekir?

İçindekiler:

  1. Güvenli internet kullanımı için neler yapılması gerekir?
  2. Güvenli internet gününün amacı nedir?
  3. Güvenli internet programı ne zaman?
  4. Güvenli internet ağının kaç eylemi var?
  5. Güvenli internet denince akla ne gelir?
  6. Güvenli internet günü ne zaman 2021?
  7. 9 Şubat Güvenli internet günü nedir?
  8. Güvenli internet günü hangi gün 2021?
  9. Güvenli internet neleri engelliyor?
  10. Güvenli internet uyarısı nedir?
  11. Sanal ortamı nasıl daha güvenli kullanabiliriz?
  12. 2021 eTwinning günü ne zaman?
  13. 2021 güvenli internet günü ne zaman?
  14. Esafety günü ne zaman?
  15. Aile profilinde neler var?
  16. Güvenli internet kullanımı ne demek?
  17. Modem ebeveyn kontrolü nedir?

Güvenli internet kullanımı için neler yapılması gerekir?

10 Maddede Güvenli İnternet Kullanımı
  1. Kişisel Bilgileri Profesyonel ve Sınırlı Tutun. ...
  2. Gizlilik Ayarlarınızı Açık Tutun. ...
  3. Gördüğünüz Her Linke Tıklamayın. ...
  4. İnternet Bağlantınızın Güvenli Olduğundan Emin Olun. ...
  5. Ne İndirdiğinize Dikkat Edin. ...
  6. Güçlü Şifreleri Seçin. ...
  7. Güvenli Sitelerden Satın Alım Yapın. ...
  8. Ne Yazdığınıza Dikkat Edin.
Daha fazla öğe...•BE

Güvenli internet gününün amacı nedir?

Güvenli İnternet Günü (GİG) , dijital teknolojilerin özellikle çocuklar ve gençler arasında güvenli ve pozitif kullanımını desteklemek amacıyla Avrupa Komisyonu'nun desteğiyle, INSAFE/INHOPE ortak ağı tarafından her şubat ayında organize edilmektedir.

Güvenli internet programı ne zaman?

Bu sene; Güvenli İnternet Günü, tarihinde kutlanacak ve dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca destekçisi “Daha iyi bir internet için Birlikte” güçlerini birleştirecekler.

Güvenli internet ağının kaç eylemi var?

Güvenli İnternet Programı Programın dört ana eylemi vardır: Yasadışı içerik mücadele. Zararlı içerik mücadele. Daha güvenli bir ortam teşvik.

Güvenli internet denince akla ne gelir?

Neyi nerede aradığımıza dikkat etmek, Kablosuz ağımızın şifresini paylaşmamak ve herkese açık şekilde bırakmamak, şifre güvenliğine dikkat etmek, İnternet üzerinden alışveriş yapıyorsak sanal kredi kartı kullanmayı tercih etmek, Şüpheli linkleri ve e-mailleri açmamak, tıklamamak, Phishing tuzağına düşmemek.

Güvenli internet günü ne zaman 2021?

Ülkemizde, Güvenli İnternet Günü etkinlikleri ilk olarak 2010 yılında gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Bu yılki Güvenli İnternet Günü de tüm dünyada ve Türkiye'de 9 Şubat 2021 tarihinde kutlanmıştır.

9 Şubat Güvenli internet günü nedir?

Her yılın ikinci ayının ikinci haftasının ikinci günü kutlanan Güvenli İnternet Günü 'ne katılan milyonlarca insan, olumlu değişime ilham vermek, çevrimiçi güvenlik konularıyla ilgili farkındalığı arttırmak ve dünya genelindeki etkinliklere katılmak için bir araya gelmektedir. ...

Güvenli internet günü hangi gün 2021?

Bütün dünyada her yılın Şubat ayında organize edilen Güvenli İnternet Günü, 9 Şubat 2021 Salı günü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda, "Hep birlikte daha iyi bir internete” temasıyla Covid-19 tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi.

Güvenli internet neleri engelliyor?

Güvenli İnternet Hizmeti ile tüketicilerin; müstehcenlik, çocukların cinsel istismarı, şiddet, ırkçılık, kumar, dolandırıcılık, zararlı yazılımlar, sağlık için tehlikeli madde temini vd. olumsuz içeriklerden korunması amaçlanmaktadır.

Güvenli internet uyarısı nedir?

Güvenli İnternet Hizmeti ile tüketicilerin; müstehcenlik, çocukların cinsel istismarı, şiddet, ırkçılık, kumar, dolandırıcılık, zararlı yazılımlar, sağlık için tehlikeli madde temini vd. olumsuz içeriklerden korunması amaçlanmaktadır. ... Bu profil kapsamında zararlı içeriğe sahip İnternet sitelerine erişilememektedir.

Sanal ortamı nasıl daha güvenli kullanabiliriz?

- Sanal ortamda kimlik bilgileri kesinlikle paylaşılmamalıdır. - Bilgisayarda özel güvenlik duvarları kullanılmalıdır. - Düzenli olarak belirli aralıklarla tarama faaliyetleri yapılmalıdır. Bu sayede tamamen güvenli bir ortam içerisinde internet hizmetlerinden dilediğimiz vakit yararlanabiliriz.

2021 eTwinning günü ne zaman?

9 Mayıs, eTwinning topluluğu için her zaman önemli bir gün olmuştur. Öğretmenlerin, kendi ülkelerinde eTwinning'i birlikte kutlamak ve başarı hikayelerini işbirliği ruhu içinde paylaşmak için çevrimiçi olarak bir araya geldikleri özel bir zamandır.

2021 güvenli internet günü ne zaman?

Ülkemizde, Güvenli İnternet Günü etkinlikleri ilk olarak 2010 yılında gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Bu yılki Güvenli İnternet Günü de tüm dünyada ve Türkiye'de 9 Şubat 2021 tarihinde kutlanmıştır.

Esafety günü ne zaman?

Her yılın ikinci ayının ikinci haftasının ikinci günü kutlanan Güvenli İnternet Günü 'ne katılan milyonlarca insan, olumlu değişime ilham vermek, çevrimiçi güvenlik konularıyla ilgili farkındalığı arttırmak ve dünya genelindeki etkinliklere katılmak için bir araya gelmektedir.

Aile profilinde neler var?

Aile Profili listesine kumar, intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu, sağlık için tehlikeli madde, fuhuş, müstehcenlik, ırkçılık, terör, şiddet, zararlı yazılım vb. içeriklere sahip siteler dahil edilmektedir. Aile profilinde forum ve paylaşım sitelerine erişilebilir.

Güvenli internet kullanımı ne demek?

Güvenli İnternet Hizmeti, sizi internetteki muhtemel zararlı içeriklerden koruyan ücretsiz ve kullanımı kolay bir sistemdir. Bilgisayarınıza yazılım yüklemenize gerek yoktur. ... İstediğiniz zaman Güvenli İnternet Hizmeti'ni alabilir, profilinizi değiştirebilir ya da bu hizmetten vazgeçebilirsiniz.

Modem ebeveyn kontrolü nedir?

Ebeveyn Kontrolü, ağınızdaki istemciler için internet erişimini kısıtlamanın kolay ve etkili bir yoludur. Bu makalede, ebeveyn kontrolünün nasıl kurulacağını açıklayacağız. Güvenlik> Ebeveyn Kontrolü'ne gidin ve "etkinleştir" i seçin. Bu ebeveyn kontrolünü aktive eder.