Atıfta bulunmak nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Atıfta bulunmak nasıl yapılır?
  2. Atıf ne demek makale?
  3. Gazete Atıfı nasıl yapılır?
  4. Makale de atıf nasıl yapılır?
  5. Atıf ne demek örnek?
  6. Atıf nasıl yapılır makale?
  7. Gazete haberleri nasıl kaynak gösterilir?
  8. Atıfta bulunmak anlamı nedir?
  9. Atfı ne demek?
  10. Tezden alıntı nasıl yapılır APA?
  11. Internet sitesine atıf nasıl yapılır?
  12. Alıntıyı alıntılamak nasıl yapılır?

Atıfta bulunmak nasıl yapılır?

Alıntı yapılan söz, cümle ya da bölüm yazıda tırnak içinde veya parantez içinde, değiştirilmeden yazılarak gösterilir. Alıntı yapıldığında kişinin düşünceleri yazıda doğrudan aktarılmış olur. Belirli çalışmalar için de diğer kişilerin çalışmalarına gönderme yapmak için atıf yapma kullanılır.

Atıf ne demek makale?

Bir bilimsel makale, diğer bir bilimsel makaleyi kaynak olarak gösterince, o makaleye atıf yaptı diyoruz.

Gazete Atıfı nasıl yapılır?

Resmî Gazeteye atıf şöyle yapılır: RG, Tarih-Sayı, s. Örnek: Anayasa Mahkemesi, tarih ve E.1997/2, K.1998/1 sayılı Karar (Refah Partisinin Kapatılması), RG, , Sayı 23266. Eğer Resmî Gazete aynı gün ikinci defa olarak çıkmışsa, sayı numarasının yanına parantez içinde (Mükerrer) yazılır.

Makale de atıf nasıl yapılır?

Doğrudan yapılan atıf, alıntılanan cümle(ler)nin kaynaktan bire bir aynı şekilde aktarılmasıdır. Doğrudan yapılan atıflarda, alıntı yapılan kısımlar orijinal kaynaktaki ile aynı heceleme, yazım ve noktalamaya sahip olmalıdır. Orijinal kaynakta heceleme hatası olsa bile değiştirilmeden aynen bırakılmalıdır.

Atıf ne demek örnek?

Bir metnin içinde başka bir şair ya da yazarın kaleme aldığı bir esere gönderme yapmaya atıfta bulunmak denir. Nazire ile yakın anlamlı olan atıf yapmak, örnek ve kaynak göstermek anlamına gelir. Örnek Cümle: ''Yazar bu kitabın birçok yerinde Dostoyevski'ye atıfta bulunuyor.

Atıf nasıl yapılır makale?

Doğrudan yapılan atıf, alıntılanan cümle(ler)nin kaynaktan bire bir aynı şekilde aktarılmasıdır. Doğrudan yapılan atıflarda, alıntı yapılan kısımlar orijinal kaynaktaki ile aynı heceleme, yazım ve noktalamaya sahip olmalıdır. Orijinal kaynakta heceleme hatası olsa bile değiştirilmeden aynen bırakılmalıdır.

Gazete haberleri nasıl kaynak gösterilir?

Yazar Adı Soyadı, “Haber Başlığı”, Gazete Adı (Gün Ay Yıl), Sayfa Aralığı. Alaattin Aktaş, “Faizin düşmesi kimlere yarar?”, Dünya (10 Temmuz 2019), 6. Yazar Soyadı, “Haber Başlığı”, Sayfa Numarası.

Atıfta bulunmak anlamı nedir?

Bir metnin içinde başka bir şair ya da yazarın kaleme aldığı bir esere gönderme yapmaya atıfta bulunmak denir.

Atfı ne demek?

Atıf yapmak ne demek? Alıntı yapılan söz, cümle ya da bölüm yazıda tırnak içinde veya parantez içinde, değiştirilmeden yazılarak gösterilir. Alıntı yapıldığında kişinin düşünceleri yazıda doğrudan aktarılmış olur. Belirli çalışmalar için de diğer kişilerin çalışmalarına gönderme yapmak için atıf yapma kullanılır.

Tezden alıntı nasıl yapılır APA?

APA belgelendirme sistemi sosyal bilim alanlarında en yaygın olan sistemdir. Dipnot ve bölüm sonu notlarının yerine metin içinde parantezler kullanılarak alıntılar yapılır. Parantez içlerinde alıntı yapılan yazarın soyadı, eserin yayın yılı ve gerekiyorsa sayfa numarası yer alır.

Internet sitesine atıf nasıl yapılır?

Kurum Adı/Site Adı, “Web Sayfa Başlığı”, erişim: Gün Ay Yıl, Web adresi. Kurum Adı/Site Adı, “Web Sayfa Başlığı”. Örnek Kullanım: Yale University, “About Yale: Yale Facts”, erişim: , https://www.yale.edu/about-yale/yale-fact.

Alıntıyı alıntılamak nasıl yapılır?

Alıntılar peş peşe dizilmemeli, geçiş ifadeleri ve yorum sözleriyle birbirinden ayrılmalıdır. Alıntılanacak cümleler metninize katkıda bulunmalıdır. Çok uzun ve anlatım hataları içeren cümleleri olduğu gibi alıntılamak zorunda değilsiniz. Oluşturduğunuz metin açısından anlamlı kısımlarını ayırarak alıntılayabilirsiniz.