Mezar yeri nasıl satın alınır?

İçindekiler:

  1. Mezar yeri nasıl satın alınır?
  2. İstanbul mezar yeri nasıl bulunur?
  3. Mezar yeri için nereye başvurulur?
  4. Yeri bilinmeyen mezar nasıl bulunur?
  5. İstanbul'da mezar yeri ne kadar?
  6. Kefen parasını kim öder?
  7. Vefat nereye bildirilir?
  8. Mezar ruhsatı nasıl alınır?

Mezar yeri nasıl satın alınır?

Mezar yerleri satın almak isterseniz ilk olarak mezarlığın bağlı olduğu ilçede bulunan mezarlıklar müdürlüğüne gidilmelidir. Vefat eden kişinin yakını olarak eş, çocukları, annesi, babası ya da kardeşleri kimlikleri ile bu müdürlüğe giderek mezar yeri kullanım belgesi alır.

İstanbul mezar yeri nasıl bulunur?

– E Devlet (www.turkiye.gov.tr) sistemine öncelikle giriş yapmalısınız. – Arama bölümüne “mezar yeri” yazdığınız takdirde “İstanbul Büyükşehir Belediyesi/Mezar Yeri Sorgulama” sekmesi karşınıza çıkmaktadır. – Yazıya tıkladığınız zaman karşınıza “Sorgulama Formu” çıkacak.

Mezar yeri için nereye başvurulur?

(2) Mezarlık yeri seçimi için, il merkezindeki belediye ve köyler valiliğe, ilçeye bağlı belediye ve köyler ise bağlı oldukları kaymakamlığa müracaat ederler.

Yeri bilinmeyen mezar nasıl bulunur?

Bu soruna çözüm için geliştirilen e-devlet mezar sorgulama sistemi, oldukça kolay bir şekilde kullanılıyor....Mezar sorgulama sistemi için yapmanız gereken şunlar:
  1. Öncelikle e-devlet şifrenizi öğrenin.
  2. Şifrenizle birlikte e-devlet sistemine girin.
  3. Ziyaret edeceğiniz kişinin adını soyadını yazın.
  4. Bulunduğu mezarlığı yazın.

İstanbul'da mezar yeri ne kadar?

tarihinden itibaren uygulanmaya konulmasına onay verildi. Buna göre İstanbul'da yeni mezarlık fiyatları şöyle: Tek katlı lahit mezar 1600 liradan 1750 liraya, çift katlı lahit mezar 2 bin liradan liraya çıktı. Kabir nakli yer bedeli hariç 1800 liradan 2 bin liraya yükseldi.

Kefen parasını kim öder?

Yasa md. 37).İlgili ödeme SGK tarafından yapılır.

Vefat nereye bildirilir?

Ölümler, ölüm olayının meydana geldiği tarihten itibaren 10 gün içinde halk sağlığı müdürlüğü tarafından elektronik ortamda nüfus müdürlüğüne bildirilir. Ölüm olayları nüfus müdürlüğüne bildirilirken ölen kişinin nüfus cüzdanı/kimlik kartı aslı da nüfus müdürlüğüne gönderilir.

Mezar ruhsatı nasıl alınır?

Mezar inşaat ruhsatını çıkartmak için ilk olarak mezarın tapusunu (mezar yeri kullanma belgesi) satın almanız gereklidir. Tapuyu cenazeniz defin edildikten 15 gün sonra alabilirsiniz. Tapu işlemini gerçekleştirdikten sonra, mezar tapusu ile mezarı yaptırmak istediğiniz mermerciyi belirlemelisiniz.