Muzurluk ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Muzurluk ne anlama gelir?
  2. Muzur TDK ne demek?
  3. Munzur ne anlama geliyor?
  4. Hinzir Hinzir ne demek?
  5. Maruzati ne demek?
  6. Özerk hal ne demek?
  7. Muzır neşriyat ne demek TDK?
  8. Tetanos nasıl yazılır TDK?
  9. Lazca Munzur ne demek?
  10. Hınzır hangi dil?
  11. Hınzır kimlere denir?
  12. Mazurat ne demek?
  13. Bir maruzatım vardı ne demek?
  14. Muzır neşriyat ne demek?
  15. Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu Nedir?
  16. Tetanoz asisi nasil yazilir?
  17. Tetanoz olduğu nasıl anlaşılır?

Muzurluk ne anlama gelir?

Günümüzde muzır kelimesi daha çok çocuklar için kullanılır ve yaramaz manasına gelir. Muzurluk Yapmak Ne Anlama Gelir? Muzırlık yapmak, zarar vermek ve bozguna uğratmak demektir. Bu kelime yaramazlık yapmak, ortalığı dağıtmak ve işleri karıştırmak manasında da kullanılır.

Muzur TDK ne demek?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'muzır'dır. MUZIR NE DEMEK: 1- Zararlı. 2- Her şeyi bozan, karıştıran (çocuk).

Munzur ne anlama geliyor?

Munzur olmak baş belası olmak demektir. Buna ek olarak burun ve çene anlamı da vardır. Özellikle hayvan çenesine munzur denilebilir. Ayrıca asık suratlı kişiler için de munzur denir.

Hinzir Hinzir ne demek?

Halk dilinde hınzır ne demek? Domuz. Katı yürekli, kötü düşünen, gaddar.

Maruzati ne demek?

Mazurat ne demek? Mevki, makam veya yaş bakımından büyük birine sunulan, bildirilen dilek veya bilgi, sunuş.

Özerk hal ne demek?

Özerklik ya da otonomi, başka bir kişi ya da durumdan bağımsız karar verme, kendi kendini yönetebilme yetisi.

Muzır neşriyat ne demek TDK?

Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından incelenen yayınlar gerek görüldüğü takdirde muzır yayın ilan edilebiliyor. Türk Dil Kurumu'nun resmi internet adresinde muzır kelimesinin anlamı, “zararlı, yaramaz, sağlığı bozan” olarak açıklanıyor.

Tetanos nasıl yazılır TDK?

Tetanos nasıl yazılır? İşte cevabı... Türk Dil Kurumuna göre bu kelimenin doğru kullanım biçimi "tetanos" olarak dikkat çekmektedir.

Lazca Munzur ne demek?

yüz değil de dudak anlamına gelen kelimedir. ... genelde hayvanlarin dudaklari icin kullanilsa da insanlar icin de kullanilir.

Hınzır hangi dil?

Arapça χinzīr خنزير "domuz" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Aramice/Süryanice aynı anlama gelen χazīr חַזִיר sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Akatça aynı anlama gelen χuzīru sözcüğü ile eş kökenlidir.

Hınzır kimlere denir?

Hınzır sözcüğünün kimlere söylenildiği araştırılan bilgilerden biridir. Hınzır sözcüğü, yaramaz olan kişilere söylenen sözcüklerden biridir. Hem yaramaz hem de haylaz olan bireylere genellikle hınzır sözcüğü söyleniyor.

Mazurat ne demek?

Mazurat ne demek? Mevki, makam veya yaş bakımından büyük birine sunulan, bildirilen dilek veya bilgi, sunuş.

Bir maruzatım vardı ne demek?

Maruzatım var takmaması, bir isteğim, dileğim var demektir. Genellikle yüksek makamlardan ya da kişilerden bir istekte bulunmak ya da bilgi talep etmek için kullanılır.

Muzır neşriyat ne demek?

Muzır kısaca sağlığa zararlı, yaramaz ve sağlığa zarar veren anlamında kullanılan bir söz olarak biliniyor. Muzır yayın ise bu tarz sonuçlar doğurabilecek yayınlara verilen isim olarak adlandırılabilir.

Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu Nedir?

Bir aydan az süreli mevkuteler ile eklerinde, sinema ve her türlü film afişlerinde, ilanlarda, fotoğraflarda, kabartma ve her türlü posterlerde, kartpostallarda ve takvimlerde 18 yaşından küçüklerin maneviyatı üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte yayın yapılamaz.

Tetanoz asisi nasil yazilir?

Türk Dil Kurumuna göre bu kelimenin doğru kullanım biçimi "tetanos" olarak dikkat çekmektedir. DOĞRU KULLANIM: Ülkemizde tetonos aşısı en son ne zaman yapıldı?

Tetanoz olduğu nasıl anlaşılır?

En fazla görülen ilk belirti çene kaslarında spazmdır (kasılma). Bundan başka; baş ağrısı, ani ve istemsiz kas kasılmaları (en sık midede), bütün vücutta ağrılı kas sertliği, yutkunma sorunları, nöbetler, ateş ve terleme, yüksek kan basıncı ve kalp atışında hızlanma görülür.