Internet üzerinden dolandırıcılığı nereye şikayet edilir?

İçindekiler:

  1. Internet üzerinden dolandırıcılığı nereye şikayet edilir?
  2. Tüketici haklarına hangi durumlarda başvurulur?
  3. Tüketici Hakem Heyetine ne kadar sürede Başvurulur?
  4. Müşteri şikayetleri nereye yapılır?
  5. 174 Gıda Hattı ne işe yarar?
  6. 170 nolu telefon nereye ait?
  7. 176 telefon numarası nedir?
  8. 176 nerenin alan kodu?

Internet üzerinden dolandırıcılığı nereye şikayet edilir?

Kimlik hırsızlığı, dolandırıcılık, bilgi güvenliğine yönelik tehdit oluşturan içerikler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi internet sitesine (USOM, TR-CERT) https://www.usom.gov.tr/ihbar-bildir.html ihbar edilebilir.

Tüketici haklarına hangi durumlarda başvurulur?

Tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla kurulmuştur. Tüketici, satın aldığı herhangi bir mal ya da hizmet kusurlu ya da ayıplı çıktığında, mağduriyetini gidermek için eğer ilgili firmayla çözüm bulamıyorsa, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilir.

Tüketici Hakem Heyetine ne kadar sürede Başvurulur?

Tüketici hakem heyetine yapılan başvurular, başvuru tarih ve sırasına göre en geç altı ay içinde görüşülür ve karara bağlanır. Yapılan başvurunun niteliği, başvuru konusu, mal veya hizmetin özelliği gibi hususlar dikkate alınarak, karar süresi en fazla altı ay daha uzatılabilir.

Müşteri şikayetleri nereye yapılır?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulan ALO 175 TÜKETİCİ DANIŞMA İLETİŞİM HATTI mevcut olarak tüketicilerin hizmetindedir. Tüketiciler 175 numarasını arayarak karşılaştıkları sorunlara ilişkin çözüm yolları konusunda bilgi alabilmekte, iletişim sağlanabilmekte ve gerekli yönlendirmeler sağlanmaktadır.

174 Gıda Hattı ne işe yarar?

ALO 174 Gıda Hattı tüketicinin gıda güvenilirliği ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesi, iletişimin tek merkezden yönlendirilmesi, tüketiciye en kısa zamanda dönüş yapılabilmesi ve sonucun takibi amacıyla kurulmuştur.

170 nolu telefon nereye ait?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi "ALO 170"i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

176 telefon numarası nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı İletişim Merkezi Alo 176, vatandaşlarımız ile yerli ve yabancı turistlerin Bakanlığımızla ilgili her türlü bilgi, öneri ve şikayetlerine cevap veriyor.

176 nerenin alan kodu?

Telefon Kodu 176 - Almanya.