Istanbulun kac tane ili var?

İçindekiler:

  1. Istanbulun kac tane ili var?
  2. İstanbul'un kaç tane ilçe var?
  3. İstanbul'a bağlı kaç köy var?
  4. Kaç tane ilçe var?
  5. Istanbul Arnavutköy kaç tane var?
  6. Erzurumda kaç tane ilçe var?
  7. Istanbul'da hangi koyler var?
  8. Istanbul iline bağlı olan ilçeler nelerdir?
  9. Istanbul Arnavutköy 2 tane mi?

Istanbulun kac tane ili var?

İstanbul toplam şekilde 39 ilçeye sahiptir.

İstanbul'un kaç tane ilçe var?

İstanbul şehrinin her biri apayrı güzelliklere sahip olan pek çok ilçesi bulunmaktadır. İstanbul Türkiye'nin en büyük illerinden biri olma özelliğini taşımaktadır. İstanbul'un toplamda 39 adet ilçesi bulunmaktadır. 2008 yılında yayınlanan resmi gazeteye göre en son 39 adet ilçesi olduğu belirlenmiştir.

İstanbul'a bağlı kaç köy var?

Bunlardan 25'i Avrupa Yakası'nda; 14'ü ise Anadolu Yakası'nda. Yeni düzenlemeyle birlikte İstanbul'un ilçe sayısı 39 ve köy sayısı 151 olarak belirlendi. Toplam 39 ilçenin 11 ilçesinde köyler bulunuyor.

Kaç tane ilçe var?

İl Sayısı:8130
İlçe Sayısı:92251
Mahalle Sayısı:32185519
Köy Sayısı:18290403
Bağlı Sayısı:23917387
1 satır daha

Istanbul Arnavutköy kaç tane var?

İstanbul'da iki tane Arnavutköy var, biri semt diğeri ilçe. İlçe olan Arnavutköy Terkos gölü ile Sazlıdere barajı arasındaki geniş bölgeyi kapsıyor ve yukarıdaki tanımınıza uyuyor. Muhtemelen siz Arnavutköy ilçesini gördünüz.

Erzurumda kaç tane ilçe var?

Erzurum'un ilçeleri sırasıyla; Aziziye, Aşkale, Çat, Hınıs, Horosan, İspir, Karaçoban, Karayazı, Köprüköy, Norman, Oltu, Olur, Palandöken, Pasinler, Şenkaya, Tekman, Tortum, Uzundere, Yakutiye olarak sıralanabilir.

Istanbul'da hangi koyler var?

  • Kızılcaali - Çatalca. Çatalca'da yer alan Kızılcaali Köyü, adını Kızılçalı olarak bilinen ve bölgede yetişen ağaçtan alıyor. ...
  • Gümüşdere - Sarıyer. Eski Rum köyü olarak bilinen Gümüşdere Köyü, Sarıyer ilçesine bağlı. ...
  • Ağva - Şile. ...
  • Kabakoz - Şile. ...
  • Baklalı - Arnavutköy. ...
  • Çayağzı - Beykoz. ...
  • Reşadiye - Çekmeköy. ...
  • Çanakça - Çatalca.
Daha fazla öğe...

Istanbul iline bağlı olan ilçeler nelerdir?

İSTANBUL ilçeleri alfabetik sırasına göre ADALAR, ARNAVUTKÖY, ATAŞEHİR, AVCILAR, BAĞCILAR, BAHÇELİEVLER, BAKIRKÖY, BAŞAKŞEHİR, BAYRAMPAŞA, BEŞİKTAŞ, BEYKOZ, BEYLİKDÜZÜ, BEYOĞLU, BÜYÜKÇEKMECE, ÇATALCA, ÇEKMEKÖY, ESENLER, ESENYURT, EYÜPSULTAN, FATİH, GAZİOSMANPAŞA, GÜNGÖREN, KADIKÖY, KAĞITHANE, KARTAL, KÜÇÜKÇEKMECE, ...

Istanbul Arnavutköy 2 tane mi?

İstanbul'da iki tane Arnavutköy var, biri semt diğeri ilçe. İlçe olan Arnavutköy Terkos gölü ile Sazlıdere barajı arasındaki geniş bölgeyi kapsıyor ve yukarıdaki tanımınıza uyuyor. Muhtemelen siz Arnavutköy ilçesini gördünüz. Diğer Arnavutköy bu başlığın konusu olan boğaz kıyısında tarihi bir semt.