Öğrenci pasaport başvurusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Öğrenci pasaport başvurusu nasıl yapılır?
  2. Öğrenciler kaç yıllık pasaport alabilir?
  3. Açık öğretim öğrencileri pasaport alabilir mi?
  4. 18 yaşından küçükler pasaport alabilir mi?
  5. Öğrenci pasaport için öğrenci belgesi e devletten alınır mı?

Öğrenci pasaport başvurusu nasıl yapılır?

Herhangi bir öğretim kurumuna kayıtlı 18 yaşından küçük tüm öğrenci Türk vatandaşları harçsız öğrenci pasaportu başvurusu yapabiliyor. 18 yaşından küçük öğrencilere defter bedelini ödemek şartıyla en fazla 5 yıl geçerliliği bulunan bordo pasaport düzenleniyor. 18 yaşından küçük öğrencilerin harçsız öğrenci pasaportu ...

Öğrenciler kaç yıllık pasaport alabilir?

18 yaşından 25 yaşına kadar eğitiminizin devam edeceği süre kadar öğrenci pasaportu çıkarabilirsiniz. 18 yaşındaysanız ve öğrenciliğiniz 6 yıl daha devam edeceği öğrenci belgenizle ispat edilmişse 6 yıllık pasaport çıkarmanız mümkün. Öğrenci olma süreniz 2 yıl ise o zaman 2 yıllık pasaport alabilirsiniz.

Açık öğretim öğrencileri pasaport alabilir mi?

Açık öğretimde okuyanlar harçsız pasaport alabilir mi? Evet, açık öğretim öğrencileri de harçsız pasaport alabilmektediler.

18 yaşından küçükler pasaport alabilir mi?

18 yaşından küçüklere azami 5 yıllık pasaport düzenlenebilmektedir. Gerekli kimlik ve fotoğraf teşhisinin yapılabilmesi için yaş ayırımı yapılmaksızın 18 yaşından küçük tüm çocukların da başvuru esnasında hazır bulunması gerekmektedir.

Öğrenci pasaport için öğrenci belgesi e devletten alınır mı?

Öğrenci pasaportu almak için, standart bordo pasaportu ile aynı belgeleri götürmeniz gerekiyor. ... – Öğrenci Belgesi: Öğrenci belgenizi, son 60 gün içerisinde almak koşulu ile e-devlet üzerinden alabilirsiniz. Diğer seçenek; öğrenci belgesini okulunuzdan/üniversitenizden almak.