Bektaşi kime denir?

İçindekiler:

  1. Bektaşi kime denir?
  2. Aleviler neden namaz kılmaz camiye gitmez?
  3. Aleviler gusül yapar mi?
  4. Aleviler nereli?
  5. Türkiye'de en çok Kürt hangi ilde?
  6. En çok Kürt hangi şehirde?
  7. Gaziantep yüzde kaçı Kürt?

Bektaşi kime denir?

Kemandan, sazdan anlayan, notadan çakan, dertlilerin derdine ortak olandır Bektaşi. Bektaşi fıkralarıyla anılan, post bıyıklı, eli tespihli, kadir kıymet bilen, çınar ağacı gibi olmak isteyen, Pir Hünkâr Hacı Bektaş Veli'yi kendisine rehber edinen kişiye Bektaşi, derler.

Aleviler neden namaz kılmaz camiye gitmez?

Neden namaz kılmazlar? Aleviler'in kendilerini İmam Cafer mezhebinden saydıklarını ifade eden yazar, namaz konusunda ise şu görüşleri dile getirmiş: "Oysa Alevi inancında 'namazımız kılınmıştır' mantığı egemendir. Hz. Ali'nin camide namaz kılarken öldürüldüğü ileri sürülerek namaz kılınmaz.

Aleviler gusül yapar mi?

İslam nurdur, nur da ışıktır.” “Hayır, Aleviler abdestli geziyor. Maide suresi 6.***ayette boy abdestiyle, namaz abdesti çok nettir. Alevilerin hepsi yıkanır.

Aleviler nereli?

Türkiye'de Türk Alevileri, Kürt Alevileri, Arap Alevileri gibi etnik Alevilikler bulunmaktadır. Aleviler Türkiye'de en çok Hatay, İstanbul, Sivas, Çorum, Malatya, Kahramanmaraş, Tunceli, Amasya, Yozgat, Adıyaman, Bingöl, Erzurum, Balıkesir, Kars, Manisa, Aydın, Adana, Mersin, Muğla, Erzincan gibi yerlerde bulunur.

Türkiye'de en çok Kürt hangi ilde?

En çok Kürt İstanbul'da yaşıyor Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına göre İstanbul'da toplam 11 milyon 622 bin kişi yaşıyor. KONDA'nın araştırma verilerinden yola çıkarak yaptığı hesaplamalara göre, İstanbul'daki "Kürtlerin" ve "Zazaların" sayısı 1 milyon 571 bin.

En çok Kürt hangi şehirde?

Amerikan Dışişleri Bakanlığı Genel Denetim Bürosu'nun, 110 sayfalık Türkiye raporunda "Dünyanın en fazla Kürt nüfusunun yaşadığı yer İstanbul" ifadesi yer alıyor.

Gaziantep yüzde kaçı Kürt?

Gaziantep te kürt var ancak gaziantep "yerlilerinin" yüzde 85-90'ı türk. Yani antep yerlilerinin yüzde 10 kadarı kürt. Ancak konum olarak güneydoğuda olup sanayisi güçlü olduğu için adana mersin gibi yoğun kürt nüfus göçetti. Bugün şehrin yüzde 25 belki yüzde 30 kadarı kürt olabilir.