Prodüktif öksürük ne demek tıp?

İçindekiler:

  1. Prodüktif öksürük ne demek tıp?
  2. Prodüktif olmayan hizmet nedir?
  3. Prodüktif hizmet ne demek?
  4. Pürulan ne demek?
  5. Geçmeyen öksürük ne demektir?
  6. Öksürük refleksi nasıl oluşur?
  7. Prodüktif istihdam ne demek?
  8. Iktisat milli gelir nedir?
  9. Sekresyon nedir ne demek?
  10. Mukoid nedir ne demek?
  11. Geçmeyen öksürük nedir?
  12. İstihdam oluşturmak ne demek?
  13. Fiili milli gelir nedir?
  14. Sekresyon ne demek Tipta?
  15. Sekresyon nedir fizyoloji?

Prodüktif öksürük ne demek tıp?

Öksürükle birlikte balgam varsa yaş (prodüktif) öksürük denir. Akciğerlerin ve hava yollarının akut ya da kronik inflamasyonunu gösteren önemli semptomlardan biridir. En sık görüldüğü hastalıklar pnömoni, akciğer absesi, bronşektazi, kronik bronşit, tüberküloz ve bronş kanseridir.

Prodüktif olmayan hizmet nedir?

Prodüktif olmayan hizmetler, mal ve hizmet üretimine yol açmayan hizmetlerdir. Öğrencilerin tahsil hayatı boyunca harcadığı çabalar milli muhasebe açısından prodüktif olmayan hizmetler sayılır.

Prodüktif hizmet ne demek?

Prodüktif hizmetler, mal ve hizmet üretimine yol açan hizmetlerdir. Üretim faktörlerinin hizmetleri prodüktif hizmetler sınıfına girer. Mal ve hizmet üretimine yol açmayan hizmetlere Prodüktif Olmayan hizmetler adı verilir.

Pürulan ne demek?

Püstül (pustula) Epidermiste oluşan içi irinle dolu keseciklerdir. Skuamöz epitelle örtülü mukozaların yüzeyinde keratin tabakası bulunmadığından buralardaki püstüller hemen ülserleşir.

Geçmeyen öksürük ne demektir?

Dört haftadan fazla süren öksürükler kronik olarak kabul edilir. Alerjik rinit ve kronik sinüzit hastalıkları bebeklerde geçmeyen öksürük nedenlerinin başında gelir. Geniz akıntısına neden olan her iki hastalık da çocuklar pozisyonunu değiştirdiğinde öksürüğe neden olur.

Öksürük refleksi nasıl oluşur?

Solunum yollarının ucunda bulunun sinir uçlarında meydana gelen uyarım sonucu devreye giren öksürük refleksi, fazlalaştığında vücutta yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunun sinyalini vermektedir.

Prodüktif istihdam ne demek?

Prodüktif istihdam, beşeri kaynaklardan etkin bir şekilde yararlanılması anlamına gelmektedir. Nüfusun emek arzı yönünden yapısını incelerken de bu konuya değinmiştir. Prodüktif istihdam dairelerin en iç kısmında yer alan yani beşinci daireye karşılık gelmekte idi.

Iktisat milli gelir nedir?

Milli Gelirin Tanımı: Bir ekonomide belli bir döneme ilişkin safi milli hasıla değerinden aynı dönemde, o ekonomide alınan dolaylı vergiler toplamının çıkartılmasıyla elde edilen tutar milli gelirdir. Bilimsel anlamda milli gelir bir ülkede belli bir dönemde üretilen mal ve hizmetlerin net parasal değeridir.

Sekresyon nedir ne demek?

Sekresyon kelimesi salgı, salgılama ya da salgılanma anlamlarında kullanılmaktadır. Bu tarz kelimelerin ortak tıp terimi sekresyondur. Vücutta bazı dokuların düzgün çalışabilmesi için salgı gereklidir. Bu salgıların her biri farklı organ ve dokulardan üretilir.

Mukoid nedir ne demek?

1 – Mukus'a benzeyen; mukus niteliğinde; mu-koid. 2- Mukus'a benzer yapı gösteren herhangi bir bileşik; mukoid.

Geçmeyen öksürük nedir?

Kronik bronşit solunum yolunun daralmasına ve aşırı mukus üretimine sebep olan bir hastalıktır. Genellikle tütün kullanımı ve endüstriyel hava kirleticilerine maruz kalınması sonucu bronş tüplerinin kalıcı olarak iltihaplanmasıyla meydana gelir. Kronik enflamasyon uzun süre geçmeyen öksürük rahatsızlığına sebep olur.

İstihdam oluşturmak ne demek?

İstihdam, ülkedeki mevcut iş gücünün ekonomik faaliyetler içerisinde sürekli biçimde çalıştırılmasıdır. ... Dar istihdamda emeğin, yani sadece çalışanların üretim sürecinde kullanılması incelenir. Geniş manada ise emek, sermaye, toprak gibi üretim sürecinde rol alan tüm faktörler incelenir.

Fiili milli gelir nedir?

Milli Gelirin Tanımı: Bir ekonomide belli bir döneme ilişkin safi milli hasıla değerinden aynı dönemde, o ekonomide alınan dolaylı vergiler toplamının çıkartılmasıyla elde edilen tutar milli gelirdir. Bilimsel anlamda milli gelir bir ülkede belli bir dönemde üretilen mal ve hizmetlerin net parasal değeridir.

Sekresyon ne demek Tipta?

Sekresyon kelimesi salgı, salgılama ya da salgılanma anlamlarında kullanılmaktadır. Bu tarz kelimelerin ortak tıp terimi sekresyondur. Vücutta bazı dokuların düzgün çalışabilmesi için salgı gereklidir.

Sekresyon nedir fizyoloji?

İfrazat, dokuların bazen hücrelerin yapıp isteyerek veya istem dışı etraf dokulara yaydıkları sıvı ve sıvımsı akıntılardır, salgılardır.