Ygs 6 nedir?

İçindekiler:

  1. Ygs 6 nedir?
  2. TM 3 hangi dersler etkili?
  3. YKS de kaç puan türü var?
  4. Tercih yaparsak okul puanı gider mi?
  5. OBP puanı ne zaman kesilir?

Ygs 6 nedir?

YGS - 6 ise eşit ağırlık puan türüdür. Yükseköğretime Geçiş Sınavı; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel matematik ve fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden oluşur.

TM 3 hangi dersler etkili?

Ygs sınavındaki testlerin Tm 3 puanına etkisi

  • Türkçe: %15.
  • Sosyal Bilimler: %10.
  • Temel Matematik: %10.
  • Fen Bilimleri: %5.

YKS de kaç puan türü var?

YKS sınavı TYT – AYT – YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşmaktadır. Sınavlara göre öğrencilerin tercih ettiği bölümler değişkenlik göstermektedir. 4 yıllık lisans bölümleri için puan türleri önemlidir. 4 tane puan türü bulunmaktadır. Bunlar Sayısal, Sözel, Eşit Ağırlık ve Dil şeklindedir.

Tercih yaparsak okul puanı gider mi?

Tercih ettiğiniz okul geldi ve yetenek sınavlarına geçerek kayıt hakkı kazandınız ama gitmediniz bu durumda puan kaybı yaşarsınız. Program fark etmeksizin 2 ya da 4 yıllık eğitim veren bir okul kazandığınız takdirde puan kesintisi yaşarsınız. Eğer tercih yaparsanız ve gelmezse hiçbir puan kesintisi yaşamazsınız.

OBP puanı ne zaman kesilir?

Eğer gelecek sene de üniversite sınavına girecekseniz ; Tercih yapıp yerleşemezseniz Ortaöğretim Başarı Puanı ( OBP )'niz 2019 YKS'de düşmez. Tercih yapıp yerleşirseniz OBP'nin 2019 YKS'de %50 azalmış olarak eklenir. Tercih yapmazsanız OBP'niz 2019 YKS'de düşmez.