Cari ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Cari ne anlama gelir?
  2. Stok devir fişi nedir?
  3. Stok devri nasıl yapılır?
  4. Mahsup fişi ne demek?
  5. Cari Devir nedir?
  6. Banka devir ne demek?
  7. Motor devri ne anlama gelir?
  8. Motor devri kaç olmalı?
  9. Araba motor devri kaç olmalı?
  10. Ideal rölanti devri kaç olmalı?
  11. Vites değiştirme devri kaç olmalı?
  12. Araçlarda kullanılan ideal vites sayısı nedir?
  13. Arabada vites nedir?
  14. Hangi viteste kaç km hız yapılır?
  15. Araçlarda AT ve MT ne demek?
  16. MT lastik ne demek?

Cari ne anlama gelir?

Cari geçerli olan yürürlükte olan anlamına gelmektedir. Genelde para piyasası ya da iş alanında kullanıldığı için bu anlamı pek fazla bilinmez. Ancak genelde cümlelerde bu anlamıyla anlaşılması gerekir.

Stok devir fişi nedir?

Stok Devir fişinin oluşturulmasını sağlar. Girilen Tarih itibari ile devir rakamları belirlenir ve stokların durumu belirlenmiş olur. Stok Devir Fişi formuna ait açıklamanın girildiği alandır. ...

Stok devri nasıl yapılır?

Stok devir kaydı yapmak isteyen kullanıcı ilk olarak devir kaydını gireceği stok kartını seçilir ardından “Stok Devir” kaydına başlamak için “Stok Devir” butonuna tıklanır. Stok devir kaydı için devreden miktar değeri ve devreden tutarın girilmesi zorunludur.

Mahsup fişi ne demek?

Mahsup fişi, kasa hesabında bir hareket olmadığında, kasa hesabı dahilinde olmayan bir işlem olduğunda yani işletmenin nakitlerini ilgilendirmeyen ve herhangi bir gelir gider söz konusu olmayan bir durumda düzenlenen muhasebe fişi türüdür. Tahsil ve tediye fişinde kasa hesabı bulunmaktadır.

Cari Devir nedir?

Standart Cari Devir Cari hesap bakiyelerinin yeni yıl şirketine devredileceği bölümdür. Bu bölümden devir işlemi yapıldığında, cari hareketlerin sadece kümülatif bakiyeleri devredilecektir. Yani bakiyeyi oluşturan hareketler yeni şirkette tek tek yer almaz. Her bir cari, açılış fişinde tek satır olarak yer alır.

Banka devir ne demek?

Devir, mali dönem bağımlı çalışan firmaların mali yıl sonunda; ön muhasebe için finans kayıtlarının (cari, stok, banka, kasa, çek/senet, sabit kıymet), genel muhasebe için tüm hesapların kapatılması ve kayıtların yeni mali yıla devredilmesidir.

Motor devri ne anlama gelir?

Motor devri, araç motorunda bulunan krank milinin bir dakikada yaptığı dönme/devir sayısıdır. Her araçta yer alan devir saatinden krank milinin devri görülür. Bu devire göre de aracın vitesini düşürüp yada arttırarak hem daha fazla performans hem de yakıt tasarrufu sağlamak basitleşir.

Motor devri kaç olmalı?

Dizel bir araç için maksimum yakıt verimliliğini sağlamak için 2.

Araba motor devri kaç olmalı?

Benzinli motorlarda ise 2500 – 3000 devirler de vites değişimlerini yapmak ve buna göre kullanmak en ideali olacaktır. Bu konuda bilinmesi gereken diğer noktalardan biri de aracı yüksek devir de kullanırsak neler olacağı sorusudur.

Ideal rölanti devri kaç olmalı?

rölantinin motor sogukken 1000-1100 devirde olması normal, fakat ısınınca dusmesi 800 devirde falan olması gerekir.

Vites değiştirme devri kaç olmalı?

Bu bir zorunluluk değildir ancak arabayı hızlı kullanmak istiyorsanız devir göstergesinde ibrenin 3000-4000 devirleri görmesini bekleyebilirsiniz. Standart bir otomobil kullanımında arabanın kontrollü bir şekilde hızlanmasını istiyorsak devir göstergesi 2000'e geldiği anda vites değiştirmeliyiz.

Araçlarda kullanılan ideal vites sayısı nedir?

Ağır ticari taşıtlarda 10-24 yolcu otobüslerinde 6 – 12 gibi yüksek sayıda vitesler kullanılabilirken, binek otomobillerde genel olarak 4 ve 5 vitesli şanzıman kullanımı tercih edilmiştir. ... Bunun sebebi vites sayısı arttıkça motor gücünün daha verimli kullanılması ve yakıt tasarrufunun artmasıdır.

Arabada vites nedir?

Fransızca “vitesse” sözcüğünden gelen vites, motorun verdiği dönme hareketini difansiyele aktaran araçtır. ... Vites, dişli takımlardan oluşur. Vites dişlilerinin araçta sağlayabildiği hız farklı ayarlarda sınıflandırılır.

Hangi viteste kaç km hız yapılır?

Vitesler aracın gücünü, motorun devrini ve hızını ayarlar: 1.Vites: Minimum hız limiti 5 KM – Maksimum hız limiti 40 KM olup, 20 KM hızı aştıktan sonra ikinci (1.) vitese geçilir. 2.Vites: Minimum hız limiti 10 KM – Maksimum hız limiti 60 KM olup, 40 KM hızı aştıktan sonra üçüncü (3.) vitese geçilir.

Araçlarda AT ve MT ne demek?

Off-road MT lastikleri Şaşırmayın ki, araba ayarının doğru tekerleklerin takılması ile başladığını söylemeleri şaşırtıcı değil. AT-lastikleri üzerindeki aracın sahibinin çılgınca “geminin hayatta kalabilmesi için savaşacak” olması durumunda, MT-jantlarındaki arabanın sürücüsü neredeyse hiçbir engel görmeden geçecek.

MT lastik ne demek?

4x4 lastikler içinde çok aranan ve yüksek teknoloji gerektiren arazi lastikleri, kısaltılmış şekliyle AT lastik ya da All Terrain ( her türlü yol şartı için) lastiklerdir.