Konyada hangi fabrikalar var?

İçindekiler:

  1. Konyada hangi fabrikalar var?
  2. Konyada en cok hangi ürün yetişir?
  3. Konyanın meşhur meyvesi nedir?
  4. Konya Tarım arazisi ne kadar?
  5. Hünnap Konyada yetişir mi?
  6. Hünnap Türkiye'de nerede yetişir?
  7. Cennet Hurması Konyada yetişir mi?
  8. Hünnap ağacı kaç yıl yaşar?
  9. Hünnap fidesi nasıl yetiştirilir?
  10. Hünnap aşılanır mı?
  11. Hünnap evde yetişir mi?
  12. Şeftali kaç metre arayla dikilir?
  13. 1 dönüme kaç vişne ağacı dikilir?
  14. Şeftali ağacı ne kadar su ister?
  15. Avokado ağacı kaç metre arayla dikilir?

Konyada hangi fabrikalar var?

İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan Konyalı firmalar: Konya Şeker, Eti Alüminyum, Panagro Tarım, AYD Otomotiv, Ova Un Fabrikası, Safa Tarım, Enka Süt.

Konyada en cok hangi ürün yetişir?

Kültürü ayrı tarihi ayrı zengin olan Konya, tarım açısından da en zengin kentlerden bir tanesi olarak yer alıyor. Tahıl ambarı olarak bilinen Konya'da özellikle buğday,arpa, çavdar, yulafın yanı sıra, şeker pancarı da ilk sıralarda yer alıyor.

Konyanın meşhur meyvesi nedir?

- Konya'da yetişen ve en ünlü olan meyve Kiraz'dır. Konya sınırları içinde yetişen kirazlar doğrudan Avrupa'ya ihraç edilmektedirler. - Kirazdan farklı olarak elma, vişne, armut ve kayısı üretimi yapılmaktadır. - Konya topraklarının büyük bir çoğunluğunda tahıl üretimi yapılmaktadır.

Konya Tarım arazisi ne kadar?

Konya, 2.

Hünnap Konyada yetişir mi?

Konya'nın Beyşehir ilçesinde hünnap yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılacağı bildirildi. ... Kaya, "Hünnap, Beyşehir'de çok güzel ve iyi bir şekilde yetiştirilebiliyor. Bunu tadanlar aromasını ve tadını çok beğeniyor. Büyükşehirlerde 12 lira gibi kilogram fiyatı var.

Hünnap Türkiye'de nerede yetişir?

Hava ne kadar sıcak olur ise Hünnap meyvesi de o kadar tatlanır. Hünnap Türkiye'de Nerede Yetişir ve Yetiştirilir? Buna göre Türkiye genelinde Marmara Bölgesi ile Batı ve Güney Anadolu'da hünnap ağacı çok sık yetişmektedir. Çoruh Vadisi havzasında ve Denizli bölgesinde de hünnap ağaçları yer alır.

Cennet Hurması Konyada yetişir mi?

Cennet hurması olarakta bilinen Trabzon hurması Konya şartlarında -12 dereceye kadar dayanabilmektedir. ... Konya'da montmorency, Macar vişnesi ve Kütahya vişne fidanı çeşitlerini dikebilirsiniz.

Hünnap ağacı kaç yıl yaşar?

Köydeki hünnap ağaçlarının 400 yıllık olduğu saptanmış.

Hünnap fidesi nasıl yetiştirilir?

Hünnap tohumu erik tohumuna benzemektedir. Eğer ekim kışın yapılırsa, baharla beraber tohum çimlenecektir. Yazın olursa ise, 15-20 gün içerisinde tohum çimlenecektir. Elde edilen hünnap fidanı yaklaşık 2 yıl içerisinde size hünnap vermeye başlayacaktır.

Hünnap aşılanır mı?

Hünnabın aşılamasında kullanılan diğer yöntemde; ağaçlandırma yada rehabilitasyon sahalarında bulunan doğal çatlıların üzerine aşı yapmaktır. Bu taktirde sahadaki çaltılar dipten kesilir. ... Ağaçlandırma çalışmalarında tohumdan üretilmiş 1 yaşlı yada 2 yaşlı çatlı üzerine aşılanmış 2+1 yaşlı hünnap fidanları kullanılır.

Hünnap evde yetişir mi?

Hünnap ağacı, aşılama yapılarak üretilebilir. ... Hünnap ağacı saksıda yetişir ancak toprakta ki gibi verim almak mümkün değildir.

Şeftali kaç metre arayla dikilir?

Meyve fidanı Dikim Kuralları Mesafeleri
KLASİK ANAÇ
MEYVE ÇEŞİDİFİDAN ARASI
NEKTARİN FİDANI6 METRE
ŞEFTALİ FİDANI6 METRE
T.HURMASI FİDANI6 METRE

1 dönüme kaç vişne ağacı dikilir?

Kuş kirazı anacı diye tabir ettiğimiz anaçlar klasik anaçlardır.Dönüme yaklaşık 30 adet dikebilirsini ve ağaç başı verimi ortalama 60-80 kg arasındadır.Yarı bodur anaçlarda ise dönüme 40-60 adet arasında ağaç dikebilirsiniz.

Şeftali ağacı ne kadar su ister?

Sulaması iyi yapılan şeftali ağacının verimi yüksek olmaktadır. Sulama sabah ve akşam saatlerinde yapılırsa, toprağın suyu emmesi o kadar yavaş ve verimli olacaktır. Toprağın 10 cm kadarı kurumuşsa, ağacın sulama zamanı gelmiş demektir. Ağaç, bir defada bol su ile sulanmalıdır.

Avokado ağacı kaç metre arayla dikilir?

Genellikle, dikine gelişim gösteren 'Zutano' ve 'Bacon' çeşitlerinde 6 x 6 m, dağınık gelişim gösteren 'Fuerte' ve 'Hass' çeşitlerinde 7 x 7 m dikim aralıkları olarak tavsiye edilmektedir (Resim 3). Resim 3. Avokado fidanının bahçeye tesisi ve rüzgardan korunma.