Mikro ihracat KDV iadesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Mikro ihracat KDV iadesi nasıl alınır?
  2. Mikro E ihracat nasıl yapılır?
  3. Azami iade edilebilir KDV nedir?
  4. Iade edilebilir KDV ne demek?

Mikro ihracat KDV iadesi nasıl alınır?

MİKRO İHRACAT GÖNDERİLERİMİZE AİT KDV İADESİNİ NASIL ALABİLİRİZ ? Gümrük Birliği tarafından elektronik ortamda onaylanan ve VEDOP(Vergi Daireleri Otomasyon Projesi) sistemine aktarılan ETGB 'nin çıktısını vergi dairemize ibraz ederek KDV iadesi talebinde bulunabiliriz.

Mikro E ihracat nasıl yapılır?

Mikro ihracat, 300 kilogram ağırlığı ve 15 bin avro değeri geçmeyen, kat-i ve satış amacıyla yapılan (ticari olan), kısıtlaması olmayan ve farklı bir rejimi gerektirmeyen ihracat işlemlerinin, Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı (ETGB) ile yapılmasıdır.

Azami iade edilebilir KDV nedir?

Bir vergilendirme döneminde iade konusu yapılabilir KDV (azami iade edilebilir vergi), kural olarak o dönemdeki iade hakkı doğuran işlemlere ait bedelin (% 18)'i (genel KDV oranı) olarak hesaplanan miktardan fazla olamaz.

Iade edilebilir KDV ne demek?

Buna göre, iktisadi kıymet münhasıran iade hakkı doğuran işlemlerde kullanılıyorsa, ATİK'ler için ödenen vergilerde dahil olmak üzere, iade hakkı doğuran işlemler nedeniyle yüklenilen vergilerden bu işlemlerin genel vergi oranına (%18) tekabül eden kısmı ilgili dönemde iadesi gereken KDV olarak dikkate alınacaktır.