Ürün barkodları ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Ürün barkodları ne işe yarar?
  2. Barkod barkod sistemi ne işe yarar?
  3. Barkod sistemi nedir kısaca?
  4. Barkod neyi ifade ediyor?
  5. Barkodda hangi bilgiler yer alır?
  6. Market barkod Sistemi Nedir?
  7. Barkod üzerindeki çizgiler ve rakamlar ne anlama gelir?
  8. Barkod hangi bilgileri içerir?
  9. Barkod numarası ne anlatır?
  10. Lazer okuyucu nasıl çalışır?

Ürün barkodları ne işe yarar?

Ürünlerin bir anlamda kimliği niteliğinde olan barkod, ürün hakkındaki bilgilere kolaylıkla ulaşılmasını sağlayan bir sistemdir. Barkod sistemine sahip olan ürünlerin, üretim ve tüketim aşamalarında güvenilir olduklarından emin olmak mümkündür.

Barkod barkod sistemi ne işe yarar?

Barkod sistemi, ürünlerin bilgisayarlara bağlantılı optik okuyuculu cihazlar ile kimliklendirilmesini öngören bir sistemdir. Ürün üzerindeki barkod, bilgisayara bağlı bir makine vasıtasıyla taranır. Bilgisayar ise bu karakterlere karşılık gelen ve daha önceden girilmiş bilgileri ekrana getirir.

Barkod sistemi nedir kısaca?

Barkod sistemleri, işletmelerin bünyesinde barındırdığı pek çok bilgiyi tek bir kod üzerinden takip etmelerine yarayan; aynı zamanda hem verimlilik hem de üretkenlik arttırımına yardımcı olan bir sistemler bütünüdür.

Barkod neyi ifade ediyor?

Aldığımız her ürünün üzerinde farklı kalınlıklarda çizgilerden ve rakamlardan oluşan etiketler bulunur. Bu etiketlere barkod denir. ... Ürünün stok kodu, referans numarası gibi önemli bilgilere barkod üzerinden ulaşılabilir. Bu bilgiler bilgisayara el yardımıyla da girilebilir.

Barkodda hangi bilgiler yer alır?

Kısaca barkod her türlü ticaret malına konulabilen, o malla ilgili stok, fiyat gibi bilgileri içeren, değişen genişlikte çubuklar biçiminde, elektronik tarayıcıyla okunabilen simge anlamına gelmekte.

Market barkod Sistemi Nedir?

Market Barkod sistemi, marketlerde barkodun ürünlerin satın alınmasında, depolara ve şubelere transferlerinde, sayımlarda ve satışlarında yazılım ve diğer bilişim ürünleri ile kullanıldığı sistemlere market barkod sistemi denir.

Barkod üzerindeki çizgiler ve rakamlar ne anlama gelir?

Barkodlar farklı kalınlıkta çizgiler ve boşluklardan oluşur. Üzerinde bulunan siyah çizgiler “1”, boşluklar ise “0” sayısını ifade eder. Her çizginin kalınlığına göre anlamı değişmektedir. En ince siyah çizgi bir birimi (1) ifade ederken en kalın siyah çizgi dört birimi (1111) ifade etmektedir.

Barkod hangi bilgileri içerir?

Barkod, bir dizi paralel siyah çizgi ve değişen genişlikteki beyaz boşluklardan oluşan kare veya dikdörtgen bir görüntüdür. Barkod, üretim tarihi, son kullanma tarihi, üreticinin adı, menşe ülkesi ve ürünün fiyat miktarı gibi ürünle ilgili verileri saklar.

Barkod numarası ne anlatır?

Barkodlar. kodlanabilir bilgilerin makinelerce okunabilecek biçimde kaydedildikleri basit simgelerdir. ... 13 haneli barkod numarası o ürünün hangi ülkede, hangi firma tarafından üretildiğini; ürünün kodunu ve ürünün kontrol kodunu belirtir.

Lazer okuyucu nasıl çalışır?

Lazer ışınları, barkodda bulunan siyah ve beyaz bölümlerden yansır. Barkoddan yansıyan ışınlar, fotoelektrik hücre tarafından algılanır. Fotoelektrik hücre, barkod üzerinden yansıyan ışınları elektrik enerjisine çevirir. Bu sayede hangi bölgenin siyah, hangi bölgenin beyaz olduğu algılanır.