HTTPS ile başlayan siteler nedir?

İçindekiler:

  1. HTTPS ile başlayan siteler nedir?
  2. HTTPS nin işlevi nedir?
  3. Güvenli web sitesi adresi nasıl başlar?
  4. HTTP ne anlama gelir Vikipedi?
  5. FTP sunucusu nedir ne işe yarar?

HTTPS ile başlayan siteler nedir?

HTTPS (HTTP Secure, Türkçe güvenli hiper metin aktarım iletişim protokolü) bir bilgisayar ağı üzerinden güvenli iletişim için internet üzerinde yaygın olarak kullanılan bir HTTP (hiper metin aktarım iletişim protokolü) uzantısıdır.

HTTPS nin işlevi nedir?

HTTPS ne işe yarar? HTTPS'in açılımı “Secure Hypertext Transfer Protocol” yani 'Güvenli Metin Aktarma İletişim Protokolü'dür. Tıpkı HTTP gibi bir protokoldür ve sunucu ile son kullanıcı arasında güvenli ve şifreli bir iletişim kurulmasını sağlar.

Güvenli web sitesi adresi nasıl başlar?

Web sitesi güvenilir ise adres çubuğunda kilit işareti ve “https” etiketi bulunmalıdır. Sadece “https” olması o sitenin güvenli olduğu anlamına gelmez. Bunun için diğer detaylara da bakılmalıdır. Google kullanıcıların güvenli bir siteye girmedikleri anda uyarı verir.

HTTP ne anlama gelir Vikipedi?

HTTP (İngilizce Hyper-Text Transfer Protocol, Türkçe Hiper-Metin Transfer Protokolü) bir kaynaktan dağıtılan ve ortak kullanıma açık olan hiperortam bilgi sistemleri için uygulama seviyesinde bir iletişim protokolüdür.

FTP sunucusu nedir ne işe yarar?

Açılımı File Transfer Protocol olan FTP'nin Türkçe karşılığı Dosya Transfer Protokolü'dür. İsminden de anlaşılabileceği gibi internete bağlı iki bilgisayar arasında dosya transferini sağlayan bir protokol ve bu işleme hizmet eden uygulamaya verilen isimdir.