Araç muayenesine araç sahibi gitmek zorunda mı?

İçindekiler:

  1. Araç muayenesine araç sahibi gitmek zorunda mı?
  2. Tüvtürk vekalet gerekli mi?
  3. Muayene tekrarı hakkı kaç kere?
  4. Tüvtürk kısıtlamada açık mı?
  5. Araba muayenesini kim yapar?
  6. Tuvturk un sahibi kim?
  7. Araç muayenesine giderken neler gerekli?
  8. Araç muayenelerinde erteleme var mı?
  9. Araç muayeneleri ne zamana kadar ertelendi Resmi Gazete?
  10. Araç muayeneye giderken ne lazım?
  11. Araç muayene istasyonları kime satıldı?
  12. TÜVTÜRK hangi firmanın?
  13. Araç muayenesi öncesi yapılması gerekenler nelerdir?

Araç muayenesine araç sahibi gitmek zorunda mı?

İstasyonlarımızda araç muayenesi yapılırken, ruhsat sahibi olması şartı aranmamaktadır. Aracınızı siz ya da farklı bir kişi istasyonlarımıza götürerek muayene ettirebilir. Ancak, muayene bittikten sonra yalnızca aracı getiren kişiye araç teslimi yapılmaktadır.

Tüvtürk vekalet gerekli mi?

Herhangi bir vekâletname ya da yazı istenmemektedir. Yanınızda T.C. kimlik numarasını gösteren nüfus cüzdanı, pasaport ya da ehliyet gibi belgelerden birisi olmalıdır.

Muayene tekrarı hakkı kaç kere?

Muayene tekrarı, muayenenin yapıldığı aynı gün veya muayenenin yapıldığı tarihten itibaren bir aylık süre içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere muayenenin yapıldığı araç muayene istasyonunda veya başka bir araç muayene istasyonunda yapılır.”

Tüvtürk kısıtlamada açık mı?

Araç muayenenizi ve egzoz gazı emisyon ölçümüzünü Türkiye genelinde tüm istasyonlarımızda yaptırabilirsiniz. İç İşleri Bakanlığı tarafından belirlenen sokağa çıkma yasağı olan illerde ve ilgili günlerde bu istasyonlarımız kapalı olmaktadır.

Araba muayenesini kim yapar?

Araç muayenesi 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 34. maddesi gereğince zorunludur ve sadece yetkili tek kuruluş olan TÜVTÜRK'te araç muayenesi yapılır.

Tuvturk un sahibi kim?

TÜV SÜD Service-Center TÜVTÜRK/Üst kuruluşları

Araç muayenesine giderken neler gerekli?

Ruhsat, trafik sigortası poliçesi, egzoz gazı ölçüm muayene belgesi ve muayeneye getirilen aracın ruhsattaki sahibi başka bir gerçek kişi ise aracı getiren kişinin T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanı, pasaport ya da ehliyet gibi belgelerden birisi bulundurulması gereken belgelerdir.

Araç muayenelerinde erteleme var mı?

TÜVTÜRK'ten yapılan açıklamada, 30 Eylül'e kadar devam edecek olan ertelemenin sadece 3 Nisan-3 Temmuz 2020 tarihleri arasında muayene süreci dolacak olan motorlu taşıtlar için geçerli olduğu vurgulandı.

Araç muayeneleri ne zamana kadar ertelendi Resmi Gazete?

31 Aralık 2021'e kadar geçerli yeni düzenlemenin tüm araç tipleri için geçerli olduğunu açıklayan TÜVTÜRK, gecikme süreleri için de bir sınır olmadığını duyurdu. Buna göre, düzenlemeden muayenesi 1 ay geciken araçlar gibi 5 veya 10 yıldır muayeneye gelmeyen araçlar da faydalanabiliyor.

Araç muayeneye giderken ne lazım?

Ruhsat, trafik sigortası poliçesi, egzoz gazı ölçüm muayene belgesi ve muayeneye getirilen aracın ruhsattaki sahibi başka bir gerçek kişi ise aracı getiren kişinin T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanı, pasaport ya da ehliyet gibi belgelerden birisi bulundurulması gereken belgelerdir.

Araç muayene istasyonları kime satıldı?

ARAÇ muayene istasyonlarını devralan Doğuş Otomotiv-Akfen-TÜV SÜD konsorsiyumu tarafından kurulan TÜVTURK, 227 yeni istasyon kuracağını bildirdi.

TÜVTÜRK hangi firmanın?

Tüvtürk, Doğuş Grubu ve Alman Tüv Süd Grubu'nun ortak şirketidir. Tüvtürk'ün Almancası "Technischer Überwachungs Verein." Türkçesi ise "Teknik Denetim Kurumu" manalarına gelir. Londra merkezli Bridgepoint şirketi de Tüvtürk'ün ortaklarından birisidir.

Araç muayenesi öncesi yapılması gerekenler nelerdir?

Muayene öncesinde sürücülerin;
  1. Eğer varsa aracın vergi ve ceza borcunu ödemesi,
  2. Trafik sigortası yaptırması ,
  3. Egzoz gazı ölçüm muayenesi belgesi alması,
  4. Araçta bulunması gereken ekipmanları tamamlaması sürecin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasında etkili olmaktadır.