Veri analitiği ne demektir?

İçindekiler:

  1. Veri analitiği ne demektir?
  2. Büyük veri ve veri analitiği nedir?
  3. Veri analitiği ne işe yarar?
  4. Büyük Veri Platformu nedir?

Veri analitiği ne demektir?

Veri analitiği, ham verileri analiz ederek sonuç çıkartma bilimidir. ... Veri analitiği, çok çeşitli veri analizi türlerini kapsayan geniş kapsamlı bir terimdir. Her türlü bilgi veri analitiği tekniklerine tabi tutulabilir.

Büyük veri ve veri analitiği nedir?

Büyük veri analitiği, farklı kaynaklardan ve terabaytlardan zetabaytlara kadar farklı boyutlarda yapısal, yarı yapısal ve yapısal olmayan verileri içeren çok büyük, çeşitli veri kümelerine karşı gelişmiş analitik tekniklerin kullanılmasıdır.

Veri analitiği ne işe yarar?

Veri Analitiği, yüksek hacimli verilerden bir iş değeri yaratmak üzere istatistik bilimi ile modern sayısal hesaplama yöntemleri arasındaki entegrasyonu sağlayarak firmaların bu potansiyeli açığa çıkarmaları için gereksinim duydukları bilgi ve araçlara erişimini mümkün kılıyor.

Büyük Veri Platformu nedir?

Büyük verinin birçok sözlük tanımı olmakla birlikte en açıklayıcı tanım olarak; “İnsanların her gün kullandığı sosyal medya hesapları, arama motorları, internet gezintileri sırasında arkalarında bıraktıkları izler ve tekil kullanıcıların internet ile olan tüm etkileşimlerinin bir araya getirildiği devasa veri yığını” ...