Eticaret uzmanı nedir?

İçindekiler:

  1. Eticaret uzmanı nedir?
  2. E ticaret uzmanı ne kadar alır?
  3. E-ticaret sitesi yöneticisi ne iş yapar?
  4. E-ticaret Danışmanı nasıl olunur?
  5. Elektronik ticaret ve teknoloji yönetimi nerede çalışır?

Eticaret uzmanı nedir?

E-ticaret uzmanı, e-ticaret web siteleri üzerinden; servis ve ürünlerin pazarlanması, stok yönetim kontrollerinin sağlanması, marka bilinirliğinin arttırılması ve dijital pazarlamanın yapılması işlemlerini yürütür.

E ticaret uzmanı ne kadar alır?

Birçok insanın yapabileceği bu meslek e ticaret uzmanı ne kadar maaş alır sorusunu akıllara getirmektedir. Özel bir sektör olduğu için belirli bir maaş aralığı mevcut değildir. Fakat günümüzde 2021 yılı itibariyle e ticaret uzmanları ortalama 3.000 ile 27.000 TL arası maaş olasıdır.

E-ticaret sitesi yöneticisi ne iş yapar?

E-ticaret müdürü, firmanın hedef kitle ve marka değerleri ile uyumlu çevrimiçi pazarlama ve iletişim stratejilerinin belirlenmesinde aktif rol alır. Tüm e-ticaret faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde yönetmek ve iyileştirme çalışmalarında bulunmakla sorumludur.

E-ticaret Danışmanı nasıl olunur?

E-ticaret danışmanı olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır. Şirketler, adaylarda üniversitelerin lisans programlarından mezun olma şartını aramaktadır. Ayrıca çeşitli eğitim akademileri tarafından E-Ticaret sertifika programları düzenlenmektedir.

Elektronik ticaret ve teknoloji yönetimi nerede çalışır?

Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölümü mezunları şu alanlarda çalışır: Web tasarım ajansları E-ticaret firmaları SEO ajansları