En güzel Mısraya ne denir?

İçindekiler:

  1. En güzel Mısraya ne denir?
  2. Müfret beyit ne demek?
  3. Cemi ne demek Arapça?
  4. Müfteri ne anlama gelir?
  5. Muhteris ne anlama gelir?
  6. Mürefteli ne demek?
  7. Mürefteli kadın ne demek?
  8. Mürefte ne demek TDK?
  9. Sanatoryum ne demek TDK?
  10. Sanatoryum ne demek kısa bilgi?
  11. Koğuş ne demek?
  12. Devr almak ne demek?
  13. Askerde koğuş nöbeti nedir?
  14. Avutmak ne anlama gelir?
  15. Kendimi avutuyorum ne demek?
  16. Avutmak ne demek TDK?
  17. Avut ne demek TDK?

En güzel Mısraya ne denir?

Mısra anlamlı en küçük nazım birimidir. Bu, bir şiirin parçası olabileceği gibi, kendi içinde bağımsız bir bütün de olabilir. Bir şiirin içinde her yönüyle en güçlü, güzel, akılda kalan ve dikkat çeken mısraya mısra-i berceste denir.

Müfret beyit ne demek?

Müteaddid olmayıp yalnız birden ibaret olan , tek bir şeyi ifade eden anlamındadır. müfred eski edebiyatta: Tek beyit. Öncesi ve sonrası , altı veya üstü olmayan ; tek bir beyitten oluşan , başka bir beyitle irtibatı olmayan beyit anlamı ile kullanılan bir edebiyat terimidir.

Cemi ne demek Arapça?

Arapça çoğul isimler (cemi) düzenli (salim) ve kırık (mükesser) olmak üzere iki çeşittir. ... Arapçada çoğul isim aynı cinsten en az üç varlığı ifade eder.

Müfteri ne anlama gelir?

MÜFTERİS. 1. Avını parçalayarak yiyen, yırtıcı (hayvan): Bilmez o müfteris ne demektir vücûd, adem / İnsansa eyliyor bilerek bunda sefk-i dem (Abdülhak Hâmit'ten).

Muhteris ne anlama gelir?

Muhteris ise çok arzulu, hırslı, kanaat etmeyen kişi olarak tanımlanmaktadır.

Mürefteli ne demek?

Mürefte; Yerleşim Merkezi olarak kullanılan bir kelimedir. Gezilecek Görülecek bir yer olarak anlamı: Tekirdağ şehri, Mürefte nahiyesine bağlı bir bölge.

Mürefteli kadın ne demek?

Cevap. Açıklama: Onlar vatanın selameti için cephe gerisinde verilen büyük savaşın isimsiz kahramanlarıydı. Ölüm ve ızdırabın kol gezdiği hastanelerde mütebessim çehreleriyle hayatın güzelliğine dair tek örnekti.

Mürefte ne demek TDK?

Gönençle, sıkıntısız bir biçimde, bolluk içinde.

Sanatoryum ne demek TDK?

a. (sanato'ryum) Özellikle veremli hastaların iyileştirilmesi için kurulmuş sağlık kuruluşu. sanatoryum, 10 karakter ile yazılır.

Sanatoryum ne demek kısa bilgi?

Sanatoryum, uzun dönemli tedavi gerektiren hastalıklara sahip - özellikle verem - hastaların iyileştirilmesi için kurulmuş sağlık kuruluşları. 1924'te Mustafa Kemal Atatürk'ün isteğiyle Heybeliada'da kurulan Heybeliada Sanatoryumu bir örnektir.

Koğuş ne demek?

"Osmanlı Devleti'nde devşirilen çocuklara acemi ocağında eğitim ve öğretimin verildiği, birbirini izleyen yedi oda."

Devr almak ne demek?

(-i) (de'vralmak) Bir şeyi devir yoluyla almak, teslim almak: Nöbeti devraldı. devralmak, 9 karakter ile yazılır.

Askerde koğuş nöbeti nedir?

“2- Koğuş nöbetçisinin vazifesi: Madde 397 – Koğuş nöbeti iki saatte bir değişmek üzere koğuşta yatan erler arasında sıra ile tutulur. Bu nöbetten ancak o günkü nöbetçi onbaşısı müstesnadır. Nöbet, koğuşun büyüklüğüne göre bir veya bir kaç er tarafından tutulur.

Avutmak ne anlama gelir?

(-i) 1. Bir kimsenin acısını veya sıkıntısını yatıştırmak, teselli etmek: İnsanı sıkıntılı zamanlarda kitap kadar avutan bir şey yoktur. 2. Oyalamak: "Beni bebek gibi avutmak istiyordu." -A.

Kendimi avutuyorum ne demek?

kendini avutmak ne demek? Oyalamak. Oyalanmak: “Para kazanamadığın için para kazananları hor görüp alaya alarak kendini avutuyor olmalısın.” -H. Taner.

Avutmak ne demek TDK?

Bir kimsenin acısını veya sıkıntısını yatıştırmak, teselli etmek: “Düşün, bir acın var ki ben avutamıyorum / Gidiyorsun elimden, seni tutamıyorum” -F. N. Çamlıbel. 2. Oyalamak: “Beni bebek gibi avutmak istiyordu.” -A.

Avut ne demek TDK?

a. Avutmak işi, teselli: “Dün, hırçınlık anımızda bizi avutmaya bir şeker yeterdi.” -A. N.