Genç girişimci devlet desteği ne kadar?

İçindekiler:

  1. Genç girişimci devlet desteği ne kadar?
  2. Teşvik parası nasıl alınır?
  3. Hibe desteği nereden takip edilir?
  4. Hibe desteği nereden alınır?
  5. 29 Yaş Altı Genç Girişimci Desteği Nasıl Başvurulur?
  6. KOSGEB Genç Girişimci Desteği 2021 nasıl alınır?

Genç girişimci devlet desteği ne kadar?

Genç girişimcilerin vergi ve primlerini Hazine karşılıyor. İlk kez kendisine ait bir işyeri açan ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na Bağ-Kur'lu olarak kayıt yaptıran 18-29 yaş arasındaki gençlerin 1 yıl boyunca Bağ-Kur primleri devlet tarafından ödeniyor. Yıllık lira avantaj sağlanıyor.

Teşvik parası nasıl alınır?

Devlet hibe (teşvik) kredisi almak için hibe kredi veren devlet kurumlarına başvuruda bulunulması gerekmektedir. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, KOSGEB, kamu bankaları gibi kurumlardan hibe kredi alınabilmektedir. Hibe kredi başvurusu yapılabilmesi için 18 yaşın doldurulmuş olması gerekmektedir.

Hibe desteği nereden takip edilir?

Hibe desteği sorgulamak isteyen vatandaşlar yardım ile ilgili tüm süreçleri https://www.turkiye.gov.tr/ e-Devlet üzerinden tamamlayabilir. Başvuru aşamasında sistemde yoğunluktan dolayı herhangi bir problem yaşanmaması için başvurular vatandaşların T.C. kimlik numaralarına göre belirtilen günlerde kabul edilecek.

Hibe desteği nereden alınır?

Başvurular e-Devlet (turkiye.gov.tr) üzerinden alınacak. Destek başvuruları bugün başladı ve 23 Haziran 2021 Çarşamba saat 23.59'a kadar devam edecek. e-Devlet Hibe Desteği Başvurusu (Esnaf ve Sanatkârlar ile Gerçek Kişi Tacirler) için tıklayınız.

29 Yaş Altı Genç Girişimci Desteği Nasıl Başvurulur?

Teşvikten yararlanmak için öncelikle bağlı olduğunuz vergi dairenize dilekçe ile başvuru yapmanız gerekmektedir. Vergi dairesinden alınan yazı ile birlikte SGK´ya dilekçe ile ve dilekçe ekine vergi dairesinden aldığınız genç girişimci onay yazısı ve vergi levhasını da ekleyerek başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

KOSGEB Genç Girişimci Desteği 2021 nasıl alınır?

Kosgeb hibe desteği alabilmek için bazı şartları yerine getirmeniz gerekir:
  1. Kosgeb sistemine kayıt yaptırmak.
  2. Kursa katılmak ve sertifika almak.
  3. İş yeri projenizin hazır olması.
  4. Hibe programına başvuru yapmanız.