Tüketici Hakları Kanunu neleri kapsar?

İçindekiler:

  1. Tüketici Hakları Kanunu neleri kapsar?
  2. Tüketici nedir TKHK?
  3. Tüketici Hakem Heyeti uyuşmazlık bedeli nedir?
  4. Tüketici Konseyi nedir?
  5. 6502 sayılı Kanunda Tüketicilerin tüketici kredisi sözleşmelerinden cayma hakkı nasıl düzenlenmiştir?
  6. Idarenin kuruluş ve işleyişini inceleyen hukuk dalına ne ad verilir?
  7. Kanunlar ihtilafı kuralları neyi düzenler?
  8. Bir tüketici olarak ne gibi haklara sahibiz?
  9. Tüketici Konseyi ne yapar?

Tüketici Hakları Kanunu neleri kapsar?

MADDE 1- (1) Bu Kanunun amacı; kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı, tüketiciyi aydınlatıcı ve bilinçlendirici önlemleri almak, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve ...

Tüketici nedir TKHK?

u 6502 sayılı TKHK'nun 3-l. maddesi gereğince tüketici işlemi; 'mal veya hizmet piyasalarında kamu tüzel kişileri de dahil olmak üzere ticari veya mesleki amaçlarla hareket eden veya onun adına ya da hesabına hareket eden gerçek veya tüzel kişiler ile tüketiciler arasında kurulan eser, taşıma, simsarlık, sigorta, ...

Tüketici Hakem Heyeti uyuşmazlık bedeli nedir?

Parasal sınırlar genişletildi Büyükşehir belediyesi statüsünde bulunan illerde ise değeri TL ile TL arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri müracaatları değerlendirecek. Değeri TL'nin altında bulunan uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetlerine başvuru zorunluluğu var.

Tüketici Konseyi nedir?

Tüketici Konseyi, tüketicilerin ihtiyaçlarının ve çıkarlarının korunması ile tüketici sorunlarının evrensel tüketici hakları doğrultusunda çözümlenmesi için alınması gereken tedbirlerin araştırılması amacıyla Bakanlığımız koordinatörlüğünde oluşturulmaktadır.

6502 sayılı Kanunda Tüketicilerin tüketici kredisi sözleşmelerinden cayma hakkı nasıl düzenlenmiştir?

6502 Sayılı Kanun ile getirilen yeniliklerden biri de tüketici kredilerinde tüketiciye tanınan cayma hakkıdır. ... Kanun'un konuyu düzenleyen 24.maddesinde; “Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

Idarenin kuruluş ve işleyişini inceleyen hukuk dalına ne ad verilir?

Dar anlamda idare hukukunu şu şekilde tanımlayabiliriz: TANIM: İdare hukuku, idarenin kuruluş ve işleyişini düzenleyen kamu hukuku kurallarının bütünüdür.

Kanunlar ihtilafı kuralları neyi düzenler?

Kanunlar ihtilafı kuralları, yabancılık unsuru taşıyan özel hukuk ilişki- lerinin uygun bir maddi veya hukuki unsurunu belirler ve belirlenen bu unsura göre uygulanacak hukuku gösterir. Belirlenen bu maddi veya hukuki unsur bağlama noktasıdır2.

Bir tüketici olarak ne gibi haklara sahibiz?

1- Temel İhtiyaçların Karşılanması Hakkı: Her tüketici barınma, haberleşme, ulaşım gibi en temel ihtiyaçların karşılanmasını talep etmek hakkına sahiptir. 2- Sağlık ve Güvenlik Hakkı: Satışa sunulmuş olan her türlü mal ya da hizmetin, kullanıcının yaşamına ve sağlığına zarar vermeyecek durumda olması gerekir.

Tüketici Konseyi ne yapar?

MADDE 7 – (1) Konseyin görevleri şunlardır: a) Tüketicinin ihtiyaçlarının karşılanması ve çıkarlarının korunmasına ilişkin alınacak tedbirler konusunda araştırma ve çalışmalarda bulunmak, b) Tüketicinin sorunlarının evrensel tüketici hakları doğrultusunda çözülmesi amacıyla alınacak tedbirler ile Kanunun uygulanmasına ...