KPI açılımı ne demek?

İçindekiler:

  1. KPI açılımı ne demek?
  2. Hedef göstergesi nedir?
  3. KPI report ne demek?
  4. Kritik performans göstergesi nedir?

KPI açılımı ne demek?

KPI'ın açılımı Key Performance Indicator yani Türkçe anlamı ile anahtar / temel performans göstergesi demektir. ... Belirlenen KPI'lar ne kadar gerçekçi, ölçülebilir ve somut olursa başarı da bir o kadar kaçınılmaz olacaktır.

Hedef göstergesi nedir?

Kpi açılımı, “Anahtar Performans Göstergesi” anlamına gelir. Aslında ulaşılmak istenen hedefi ölçümleyen değer olarak tanımlanır. Şirketlerin, belirlediği hedeflere ulaşmak için ortaya koymuş oldukları performansların göstergesidir.

KPI report ne demek?

Anahtar Performans Göstergesi (KPI) bir şirketin temel iş hedeflerine ulaşmasında ne kadar etkin olduğunu gösteren ölçülebilir bir değerdir. ... Yüksek seviyeli KPI'lar, firmanın genel performansına odaklanırken, düşük seviyeli KPI'lar satış, pazarlama ya da çağrı merkezi departmanlarındaki süreçlere odaklanırlar.

Kritik performans göstergesi nedir?

Kpi “Key Performance Indicator” kelimelerinin baş harflerinden oluşur. Kpi açılımı, “Anahtar Performans Göstergesi” anlamına gelir. Aslında ulaşılmak istenen hedefi ölçümleyen değer olarak tanımlanır. Şirketlerin, belirlediği hedeflere ulaşmak için ortaya koymuş oldukları performansların göstergesidir.