Sigortalı kargo nedir?

İçindekiler:

  1. Sigortalı kargo nedir?
  2. Sigortalı kargo nasıl oluyor?
  3. Kargolar sigortalı mı?
  4. PTT Kargo evden alıyor mu?
  5. Kargoda tazmin ne demek?
  6. Taşıma güvencesi nedir?
  7. Kargo ile ne gönderilir?
  8. Aras kargo tazmin dilekçesi nereye verilir?
  9. Aras taşıma güvencesi nedir?

Sigortalı kargo nedir?

Kaybı, çalınması veya hasara uğraması halinde gönderici tarafından kabulde beyan edilen değere kadar tazminat ödenebilen bu şekildeki gönderiye "Değer konulmuş veya sigortalı özel hizmetli" gönderi denir.

Sigortalı kargo nasıl oluyor?

Bu durumda zarar tanziminde bulunmak için sizlerde kargo firmalarından gönderinizin sigortalanmasını talep edebilirsiniz. Bu talebinizden sonra kargo şirketi tarafından sizlere belirli anlaşmalar yaptığı sigorta acenteleri ile bir form doldurmanızı isteyerek kargonuzu, maddi değerine göre sigortalı yapacaktır.

Kargolar sigortalı mı?

Belli şartlar dahilinde taşınan kargolar, taşıma esnasında olabilecek kayıp ve hasarlara karşı MNG Kargo güvencesi ile tazmin edilmektedir. Hizmetimizden yararlanmak için, kargonuz için Sigorta olmasını istediğinizi lütfen şubenize bildiriniz.

PTT Kargo evden alıyor mu?

İşlemleri doğru yaptığınızda siparişinizi oluşturarak PTT kargo kurye görevlisi adresinize zamanında gelerek kargonuzu alacaktır. ... Postaya verilmek istenen posta gönderilerin, PTT tarafından gönderici adresinden alınması hizmetine "Adresten Alım Özel Hizmeti" denir.

Kargoda tazmin ne demek?

İçeriğinde birden fazla ürün olan ve parça sayısı fazla olan kargoların hasarlı kısımları kadar tazminat talebi kabul edilmektedir. Tam tazminat ödemesi yapılan hasarlı kargolarda , müşteri ,ürünü MNG Kargo'ya geri vermek zorundadır.

Taşıma güvencesi nedir?

Maddi değeri 1.000 ilâ 10.000 Türk Lirası arasında bulunan gönderilerin belirtilmesi durumunda uygulanan Taşıma Güvencesi sigortası, meydana gelebilecek herhangi bir sorunda ürün bedelinin iade edilmesini mümkün kılmaktadır.

Kargo ile ne gönderilir?

Aşağıdaki ürünler (veya açıklamada yer alan ürünler) KargoGO.com'da yer alan kargo firmalarıyla taşınmamaktadır.
  • Aerosol.
  • Traş Kremi/ Losyonu.
  • Hava Yastığı
  • Alkollü İçecekler.
  • Cephane.
  • Hayvan (Canlı veya Ölü)
  • Petrol (Sıvı veya Gaz halde)
  • Aromaterapi Yağı
Daha fazla öğe...

Aras kargo tazmin dilekçesi nereye verilir?

Tazmin Başvurusu: Müşterinin(alıcı ya da gönderici), gönderinin çıkış veya varış yaptığı hizmet birimine ya da hizmet biriminin bağlı olduğu Bölge Müdürlüğü'ne yazılı dilekçe ile başvurması gerekmektedir. Kargonun göndericisi veya alıcısı konumunda yer almayan 3. Şahıslar tazmin başvurusunda bulunamazlar.

Aras taşıma güvencesi nedir?

Taşıma Güvencesi. Taşıma Güvencesi ek hizmetimizden yararlanmak için; gönderinizi kuryemize ya da müşteri temsilcimize teslim ettiğiniz sırada talebinizi ve gönderi içerik bilgisini iletmeniz yeterlidir. *İçeriği Beyan edilerek sorumluluk belgesi ile taşınması gereken gönderileriniz güvence kapsamı dışındadır.