Kreş Açma Belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Kreş Açma Belgesi nasıl alınır?
  2. Kimler kreş açabilir 2021?
  3. Kreş açmak için neler gerekli?
  4. Anaokulu açmak için ne kadar para gerekli?
  5. Kosgeb kreş açmaya destek veriyor mu?
  6. Bir anaokulu açmak ne kadara mal olur?
  7. Anaokulu açmak ne kadar kazandırır?
  8. Anaokulu kimler açabilir?
  9. Kreş sahipleri ne kadar kazanıyor?
  10. Anaokullarında kimler müdürlük yapabilir?

Kreş Açma Belgesi nasıl alınır?

Kreş açma ruhsatı alabilmeniz için öncelikle kreş olmaya uygun bir yer bulmanız gerekiyor. Bu yerin iskan belgesi ile birlikte bağlı bulunduğunuz ilin AÇSHB İl Müdürlüğü Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne gitmeniz gerekmektedir. https://ailevecalisma.gov.tr/chgm linkinden ulaşabilirsiniz.

Kimler kreş açabilir 2021?

En az ilkokul mezunu olup, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız ve herhangi bir sebeple ceza almamış olmanız kreş açmak için ilk şarttır.

Kreş açmak için neler gerekli?

Anaokulu Açmak İçin Gerekli Belgeler
  • Nüfus cüzdanı, pasaport ya da ehliyet,
  • Adli sicil belgesi,
  • Öğrenim durumunuzu ibraz etmek için diploma (eğer yurt dışında eğitim aldıysanız ilgili kurumlardan aldığınız denklik belgesini ibraz etmeniz gerekir),
Daha fazla öğe...

Anaokulu açmak için ne kadar para gerekli?

Bu işten kazanç sağlayacağım diyorsanız anaokulu açma sermayenizi 500,000₺ seviyesine çıkarmanız yararınıza olacaktır. Devlet teşvikleriyle açacaksanız 1 ve 2 bölge için en az yatırım tutarınız 1,000,000₺, 3, 4, 5, ve 6. bölgelerde anaokulu yapacaksanız asgari yatırım tutarınız 500,000 ₺ olmalıdır.

Kosgeb kreş açmaya destek veriyor mu?

Açık açık belirtmek gerekirse anaokulu ya da kreş için kosgeb desteği yoktur.

Bir anaokulu açmak ne kadara mal olur?

Bulduğunuz yerin özelliklerine ve kapasiteye bağlı olarak minimum 100,000₺ ile ortalama 300,000₺'ye kadar ulaşabilir. Bu işten kazanç sağlayacağım diyorsanız anaokulu açma sermayenizi 500,000₺ seviyesine çıkarmanız yararınıza olacaktır.

Anaokulu açmak ne kadar kazandırır?

Aynı koşullarda bir kreş ve anaokulu arasında gelir farkı en küçük işletme de bile 5,000₺ olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun anlamı şu, anaokulu sahibi, yılda 60,000₺ fazla kazanmaktadır.

Anaokulu kimler açabilir?

Kişilerin anaokulu açması için anaokulu öğretmeni olması şartı bulunmuyor. Kişiler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysa ve en az ilkokul mezunuysa rahatlıkla anaokulunu açabilirler. Aynı zamanda bu kişilerin devlete karşı da herhangi bir suç işlememesi gerekmektedir.

Kreş sahipleri ne kadar kazanıyor?

Aynı koşullarda bir kreş ve anaokulu arasında gelir farkı en küçük işletme de bile 5,000₺ olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun anlamı şu, anaokulu sahibi, yılda 60,000₺ fazla kazanmaktadır.

Anaokullarında kimler müdürlük yapabilir?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir anaokulunda müdür olan kişi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kreş ve gündüz bakımevlerinde müdürlük yapabilir. Fakat bir kreşte müdür olan kişi anaokulunda müdür olamayabilir.