4 yıllık üniversite mezunu sigorta acentesi açabilir mi?

İçindekiler:

  1. 4 yıllık üniversite mezunu sigorta acentesi açabilir mi?
  2. Sigorta Teknik Personel acente açabilir mi?
  3. Levha kayıt ücretini kim tespit eder?
  4. Sigorta şirketleri ne kadar maaş veriyor?
  5. Sigorta şirketleri nasıl işler?

4 yıllık üniversite mezunu sigorta acentesi açabilir mi?

4 yıllık üniversite mezunu sigorta acentesi açabilir mi? Cevap: Evet açabilir. Sigorta acentesi açmak için gerekli ön koşullar arasında 4 yıllık üniversite mezunu olma veya 2 yıllık sigortacılık ile ilgili bir bölümden mezun olma koşulu vardır.

Sigorta Teknik Personel acente açabilir mi?

Sigorta acenteliği açmak isteyen kişiler, gerçek kişiler veya tüzel kişiler olabilir. Gerçek kişiler sigorta acenteliği açtığında teknik personel çalıştırmak zorunda değildirler. Fakat tüzel kişiler sigorta acenteliği açmak istediklerinde teknik personel çalıştırmak zorundadırlar.

Levha kayıt ücretini kim tespit eder?

(7) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulunun uygun görüşü ile Levhaya kayıt ücreti veya aidatı belirlemeye yetkilidir.

Sigorta şirketleri ne kadar maaş veriyor?

Sigortacı maaşı ortalama aylık 3.400 - TL'dir. En düşük Sigortacı maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 4.600 - TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız, İŞKUR iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Sigorta şirketleri nasıl işler?

Sigorta acenteleri, sigorta yaptırmak isteyen kişilerle, sigorta şirketi adına görüşmelerde bulunmak, yetkileri çerçevesinde poliçe düzenlemek, sigortalıya çeşitli danışmanlık hizmetlerinde bulunmak ve yetkili oldukları hallerde belli bir orana kadar hasar ödemek gibi faaliyetlerde bulunmaktadır.