Ya Basir esması kaç kere okunur?

İçindekiler:

  1. Ya Basir esması kaç kere okunur?
  2. Ya Hakem kaç kere okunmalı?
  3. Ya rakip ne demek?
  4. Ya rakip Celle Celalühü ne demek?
  5. Ya Celil ne icin cekilir?
  6. Ya Semi ne demek?
  7. 18.000 ya semi okuyan var mı?
  8. Ya Semi zikri kaç kere çekilir?
  9. Allah'ın sıfatları Semi ne demek?

Ya Basir esması kaç kere okunur?

El-Basîr (c.c.) esmasının manası : Bütün mevcudatta gizli açık her şeyi kemaliyle gören demektir. Her şeyi bütün incelikleriyle gören. Fazilet ve faydaları : * 5 vakit namazdan sonra 302 kereYa Basîr celle celâlühû ” zikrine devam edenin anlayış gücü artar, her şeyin hakikatini ve sebebini görmeye başlar.

Ya Hakem kaç kere okunmalı?

* El-Hakem ism-i şerifi, sözünün faydalı ve hükmünün geçerli olması için, “Ya Hakem Celle Celalühü” diyerek 68 kere okunur. * Bir kimse gece yarısı abdestli olarak 100 defa El-Hakem ism-i şerifini “Ya Hakem Celle Celalühü” diyerek okursa ilahi sırlarla dolar.

Ya rakip ne demek?

Er Rakib (c.c.) Zikri Fazileti Ve Faydaları Er-Rakib (c.c.) esmasının manası : Bütün varlıkları her an gözeten, bilen, kontrolü altında tutan, bütün işleri denetleyen, bütün varlıkları gözetimi altında bulunduran yaratılmışların tümünü her an kontrolünde tutan demektir.

Ya rakip Celle Celalühü ne demek?

Gözeten, bütün varlıkları kontrol eden, tüm işler denetimi altında bulunan, hiçbir şeyi kaçırmadan, meydana gelen her şeyi gözeten demektir.

Ya Celil ne icin cekilir?

* El-Celil ism-i şerifi, zalimlerin zulmünden, düşmanların hilesinden ve insanların hakaret ve küçümseyici bakışlarından kurtulmak ve saygın bir kişi olmak için, “Ya Celil Celle Celalühü” diyerek 73 kere okunur.

Ya Semi ne demek?

Allah'ın sıfatlarının bulunduğu Esmaül Hüsna' da Es-Semi sıfatı da yer almaktadır. ... Yüce Allah'ın subuti sıfatlarından biri olan Es- Semi esmasındaki “semi” kelimesi her şeyi işiten demektir. Es- Semi esmasının ebced değeri ve zikir sayısı 180 olarak bilinmektedir. Zikir günü ise Perşembe günüdür.

18.000 ya semi okuyan var mı?

Herhangi bir kimsenin kalbini etkisi altına almak isteyen kişi,bı ismi aradaki soğukluk,kin,nefret ve düşmanlık gibihususlar olsa bile bunların giderilmesi niyeti ile ,seher vakti (18.

Ya Semi zikri kaç kere çekilir?

Es-Semi ismi şerifi, sözün insanların yanında dinlenmesi ve duanın Cenab-ı Allah tarafından kabul olması için “Ya Semiu Celle Celalühü” diyerek 180 kere okunur. * Perşembe günü duha namazından sonra Es-Semi ismi şerifini 500 kere okuyanın, duası kabul olunur. Çok çok okuyan kulak rahatsızlığı görmez.

Allah'ın sıfatları Semi ne demek?

Allahın Subuti Sıfatlarından üçüncüsü olan Semi, Allah-ü Teala'nın hiçbir şeyin aracılığı olmaksızın bütün şeyleri işittiğinden söz etmektedir, onun duyması da diğer varlıkların duymamasına benzememekte olup sadece kendisine özeldir.