Dışarıda kalan margarin bozulur mu?

İçindekiler:

  1. Dışarıda kalan margarin bozulur mu?
  2. Tereyağı mı margarin mi?
  3. Margarin yerine ne kullanabilirim?
  4. Sıvı yağ yerine margarin kullanılır mı?

Dışarıda kalan margarin bozulur mu?

Margarin mutlaka buzdolabında saklanması gereken yağ çeşididir. Oda sıcaklığına geldiği zaman erimeye başlar. Buzdolabında beş altı ay kadar muhafaza edilebilir. Dışarıda durduğu zaman ise bir gün içerisinde erir ve daha sonra bozulmaya başlar.

Tereyağı mı margarin mi?

Tereyağı, her ne kadar günümüzde marketlerden alabilsek de evde de yapılan bir ürün olma özelliği taşır. Öteki yandan margarin evde yapılabilen bir ürün değildir. İçinde birçok bileşen bulunduğu için sanayileşmiş bir üründür ve bitkisel temellidir. Bu açıdan tereyağından ayrılır.

Margarin yerine ne kullanabilirim?

Yemeklerde tereyağ ve margarin kullanmasanız daha iyi olur zaten. Tereyağ ve margarin yemeklerin yapısına herhangi bir katkı sağlamadığı için bunların yerine sıvı yağ ile pişirmek çok daha sağlıklıdır. Ancak lezzet açısından çorba veya pilavlarda tereyağ+sıvı yağ yarı yarıya kullanılabilir.

Sıvı yağ yerine margarin kullanılır mı?

Margarin de kullanabilirsiniz ama ben mutfağıma margarin sokmuyorum. Tereyağ yerine sıvı yağ kullanırsanız kurabiyeler daha yumuşak olur ama ağızda dağılma denilen kıvama gelmez. Kurabiyeler küçülüyor ise kurabiye hamurunuzu dinlendirmemişsinizdir. Kurabiye hamurunu buzdolabında en az iki saat dinlendirmeniz gerekir.